Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Harabin opäť v problémoch: Kontrola originality jeho autobusu má chybičku, veď to je traktor!

Štefan Harabin čelí ohľadom autobusu prezidentskej kampane ďalším komplikáciám. Zobraziť galériu (3)
Štefan Harabin čelí ohľadom autobusu prezidentskej kampane ďalším komplikáciám. (Zdroj: SITA/Jana Birošová, Facebook/Štefan Harabin)

BRATISLAVA - Dráma okolo ostro sledovaného autobusu prezidentského kandidáta a sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina sa zvyšuje. Takzvaný Harabiňák je Harabinom používaný v rámci jeho kampane. Zdá sa však, že okrem jeho bohatej minulosti nemusí ísť o jediné vozidlo s týmto evidenčným označením.

O autobuse v rámci Harabinovej kampane sme už v minulosti informovali, že má pomerne bohatú minulosť. Jeho angažovanie v kruhoch politickej strany HZDS či bratislavskom Lions klube však nie je všetko. Najnovšie odhalenie, s ktorým prišiel bloger Radovan Bránik na sociálnej sieti však vrhá na Harabiňák úplne iné svetlo.

Harabin opäť v problémoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Radovan Bránik)

Bloger Bránik už dlhodobo kritizuje pozadie autobusu a nevyhol sa tomu ani v aktuálnej situácii. "Má sfalšované výrobné číslo a pozmenené ďalšie identifikátory a jeho prevádzkou majiteľ a užívateľ už celé roky porušuje opakovane hneď niekoľko zákonov," píše Bránik na sociálnej sieti. Podľa neho bol autobus vyradený z premávky už v roku 2012 a v súčasnosti sa naďalej preháňa po cestách.

Zraniteľnosť v kontrole originality

Aj podľa portálu tvnoviny.sk, ktorý sa o Bránikove zistenia zaujímal, to s autobusom nevyzerá práve ružovo. Autobus má vážne zákonné defekty hneď v kontrole originality. Tou, podľa Bránika nikdy neprešiel a napriek tomu naďalej jazdí po slovenských komunikáciách, čo určite nie je v medziach zákona. V princípe teda ide o dva autobusy Karosa typu LC 735, pričom jeden z nich je dnes už nepojazdným vrakom.

Harabin opäť v problémoch:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Štefan Harabin)


Pozor, ide Harabin! FOTO historického autobusu, ktorý sa stal satirickým terčom internetu


Kým jedno vozidlo vyrobili v roku 1987, to druhé malo byť vyrobené ešte skôr, a to v roku 1983. Pozornosť púta hlavne evidenčné číslo vozidla, o ktoré sa majú deliť práve tieto dva autobusy. Podľa Bránika ide o nelegálnu formu duplikátu, ktorá porušuje zákon. Majiteľ podľa portálu tvnoviny.sk údajne nepochodil s povolením na prestavbu autobusu na obytný automobil, a tak to "vyriešil" jednoduchým prenesením evidenčného a výrobného čísla vozidla na iné. V tomto prípade išlo dokonca o vozidlo s iným rokom výroby a odlišný model.

Na stránke technickej služby kontroly originality sa objavujú tiež rozdielne informácie. Po vyhľadaní podľa evidenčného čísla BN-712AG sa zobrazili údaje o traktore značky Zetor, ktorý je podľa stránky ko.sk spôsobilý na prevádzku v cestnej premávke a vyrobený bol v roku 1983. Bránik je iniciátorom trestného oznámenia v tejto veci, pričom očakáva, že po ňom autobus prejde dôkladnejšou kontrolou originality, ktorá by preverila všetky informácie, ktoré o autobuse zatiaľ možno dohľadať.

Viac o téme: AutobusŠtefan HarabinEVČRadovan BránikHarabiňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu