Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lekár zverejnil varovné FOTO: Dajte si pozor! Takto KORONAVÍRUS dokáže zničiť pľúca!

Doktor Kashif Pirzada a snímka poškodených pľúc. Zobraziť galériu (2)
Doktor Kashif Pirzada a snímka poškodených pľúc. (Zdroj: YouTube/Let the Quran Speak, Twitter/Kashif Pirzada)

TORONTO - Lekár z pohotovosti v Toronte zdieľal na sociálnej sieti snímky pľúc naplnených tekutinou, aby ukázal, akú zničujúcu daň si vyberá koronavírus na mladých ľuďoch. Práve tí niekedy ochorenie podceňujú a veria, že ich imunita si s ním hravo poradí. Bohužiaľ, aj neskôr narodené ročníky môže doviesť do stavu, kedy budú potrebovať nemocničnú liečbu a z následkov sa môžu spamätávať ešte dlho.

KORONAVÍRUS Vedec uviedol, kedy sa Európa začne vracať do normálu: Sputnik V vyzerá dobre, ale...!

Doktor Kashif Pirzada zdieľal podľa portálu CTV News snímky koronavírusom poškodených pľúc patriacich dvom mladším pacientom. Biele miesta jasne naznačujú, že mali veľké ťažkosti s dýchaním a cítili veľkú únavu. V prvom prípade išlo o 35-ročného učiteľa bez predošlých zdravotných problémov, ktorý sa nakazil od svojho študenta. Jeho saturácia bola iba 65% a okamžite putoval na JIS-ku. Infikovaný bol britským variantom. V druhom prípade išlo o 30-ročného pacienta s Crohnovou chorobou, ktorému sa cez noc zhoršil stav, potreboval kyslíkovú terapiu a teraz je na JIS.

„Všetci sme trochu šokovaní z toho, akí mladí sú títo pacienti,“ uviedol. „Čo nás znepokojuje, je, že ľudia o tom nevedia, riskujú, idú do preplneného prostredia, ale vôbec netušia, aké veľmi zlé to môže byť.“

Kashif Pirzada uverejnil svoj príspevok na Twitteri aj preto, že najviac aktívnych prípadov v Ontáriu sa momentálne nachádza v skupine ľudí vo veku od 20 do 29 rokov. Vyzval zároveň aj svojich sledovateľov k tomu, aby sa podelili o svoje príbehy či podobné prípady vo svojom okolí.

Jeden z príspevok napísala študentka vysokej školy, ktorá sa pred rokom nakazila pôvodným kmeňom koronavírusu. Utrpela mozgovú príhodu. Stále sa z ochorenia len pomaly zostavuje. Srdce a pľúca má trvalo poškodené. Navyše jej dlh na lekárskom ošetrení sa vyšplhal na 5000 dolárov.

Takto vyzerajú zdravé pľúca

Doktor Lawrence Loh pre CTVNews Toronto povedal, že vníma, že ľudí už koronavírus unavuje, ale prípady do nemocníc stále prúdia z pracovísk, domácností a v poslednom čase aj zo spoločenských stretnutí. „Ak dostanete covid, bez ohľadu na to, koľko máte rokov, neviete, ako bude vaše telo reagovať, ako váš imunitný systém bude bojovať proti chorobe a infekcii, ktorá môže viesť k niektorým znepokojivým a závažným dôsledkom,“ uviedol Loh.

Lekári vyzývajú ľudí, aby aj naďalej dodržiavali preventívne opatrenia a ešte chvíľu vydržali.

Viac o téme: PľúcaMutáciaKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu