Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kollár ako trójsky kôň v možnej budúcej vláde: Po tlačovke sa zaťal, do toho ja nikdy nevleziem!

Kollár nie je veľmi otvorený novej vláde Zobraziť galériu (5)
Kollár nie je veľmi otvorený novej vláde (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer, Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ešte v utorok sa zdalo, že demokratická opozícia zahodila za hlavu všetky šarvátky, ktoré medzi sebou dovtedy riešili. Ako sa teraz zdá, nie u všetkých lídrov strán prevláda toto presvedčenie a naďalej sa držia svojho zabehnutého kurzu. Reč je o lídrovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi.

Ešte pred týždňom v piatok sa členovia opozičných hnutí stretli na jednom pódiu pred Úradom vlády SR, kde sa verejne púšťali nahrávky z Gorily či rozhovoru bývalého generálneho prokurátora s obvineným podnikateľom Marianom Kočnerom. Medzi nimi však už vtedy na pódiu chýbal spomínaný Boris Kollár. 

Na piatkovom proteste z 18. októbra chýbal Boris Kollár
Zobraziť galériu (5)
Na piatkovom proteste z 18. októbra chýbal Boris Kollár  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Nádejné stretnutie u Sulíka

Katalyzátorom v stretnutí celej demokratickej opozície sa napokon stal líder liberálov Richard Sulík, ktorý hneď v pondelok zorganizoval na Priemyselnej ulici v Liberálnom dome, kde sídli strana Sloboda a Solidarita, stretnutie všetkých predsedov demokratických strán, vrátane "novej" opozície v podobe PS/Spolu a Za ľudí.

Kollár ako trójsky kôň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Kollár sa ozval už počas tlačovky

Lídri skutočne prišli a dokonca sa pokope prezentovali aj na záverečnej tlačovke stretnutia, pričom sa stretnutia už zúčastnil aj predseda Sme rodina, no Kollár počas tlačovky poznamenal, že ich názorové pochody sú v zásadnom rozdiele. Cieľ poraziť Smer mal byť však tým spoločným prienikom, ktorí si všetci členovia dali.

Kollár ako trójsky kôň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

Sme rodina sa názorovo vyhraňuje

Kollár sa poďakoval SaSke za zorganizovanie tohto okrúhleho stola a zdôraznil, že so spomínanou stranou nemá Sme rodina žiadne konflikty. "V prvom a druhom bode sa určite k týmto stranám nepridáme v treťom áno. Máme veľmi veľa rozličných názorov. Nie sme ani ochotní niekomu robiť "křoví". Sme tu preto, lebo si vážime SaS a vážime si demokraciu ako takú a chceme bojovať proti Smeru," avizoval Kollár na tlačovej konferencii v pondelok.


Nová nádej! VIDEO Po krachu trojkoalície Kisku s PS/Spolu je v hre veľké spájanie opozície


Boris Kollár však o dva dni ešte pritvrdil, a to na sociálnej sieti, kde zdieľal článok, ktorý hovoril o Miroslavovi Beblavom z koalície PS/Spolu v kontexte presadzovania registrovaných partnerstiev. "Do takejto chorej vlády ja nikdy nevleziem ! Ak má byť priorita novej vlády registrované partnerstvo, tak nech si ho strčia do z..ku," odkázal na sociálnej sieti predseda Sme rodina.

Kollár ako trójsky kôň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Boris Kollár)

Je nateraz minimálne otázne, ako bude Kollárovo hnutie ochotné podporiť možnú budúcu vládu terajšej opozície a či nebude bodom sváru práve spomínané schvaľovanie registrovaných partnerstiev či iné citlivé otázky.

Celú tlačovú konferenciu opozičných strán si môžete pozrieť nižšie:

Lídri demokratických opozičných strán sa dohodli na spoločnom postupe

Viac o téme: OpozíciaBoris Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu