Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Orientácia v návrhoch zákonov by sa mala zjednodušiť, navrhuje Sme rodina

Na snímke vpredu zľava novinár Milan Krajniak, predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a hovorca hnutia Peter Pčolinský, horný rad zľava  Ľudovít Goga, Adriana Pčolinská, Petra Krištúfková a Peter Marček počas tlačového brífingu v centrále strany
Na snímke vpredu zľava novinár Milan Krajniak, predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár a hovorca hnutia Peter Pčolinský, horný rad zľava Ľudovít Goga, Adriana Pčolinská, Petra Krištúfková a Peter Marček počas tlačového brífingu v centrále strany (Zdroj: TASR - Andrej Galica)

BRATISLAVA - Informatívne konsolidované znenie by sa malo prikladať ku každému návrhu novely zo strany poslancov či výborov. Orientácia v legislatívnych návrhoch by sa tak mala urýchliť. Predpokladá to návrh novely zákona o rokovacom poriadku Národnej rady (NR) SR, ktorú na júnovú schôdzu predložili poslanci Sme rodina.

"Cieľom predkladaného návrhu je zefektívnenie práce poslancov NR SR a umožnenie rýchlej orientácie v návrhoch zákonov tak samotným poslancom, ako aj širokej verejnosti, v prípade novelizácie zákonov, ktoré v NR SR predkladajú poslanci alebo výbory, zavedením povinnosti prikladať k návrhu novelizovaného právneho predpisu aj jeho informatívne konsolidované znenie," píšu v predkladaných materiáloch.

Poukázali na to, že od roku 2015 slovenský právny poriadok pozná obdobnú povinnosť. Tá sa však podľa ich slov vzťahuje iba na vládne návrhy novelizácií právnych predpisov predkladané do pripomienkového konania v zmysle zákona o tvorbe právnych predpisov a o Zbierke zákonov SR.

Viac o téme: BratislavaNávrh zákonaNárodná rada Slovenskej republikySme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu