Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší z drogového gangu vo väzbe: Prokurátor sa obáva, že by v tom mohli pokračovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BANSKÁ BYSTRICA – Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici dnes vzal do väzby štvoricu mužov, obvinených za členstvo v zločineckej skupine a za drogy. Súd vyhovel prokurátorovi, ktorý väzbu požadoval z obavy, že by mohli v trestnej činnosti pokračovať, ovplyvňovať svedkov a vyhýbať sa trestnému stíhaniu. Uviedla to hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Uznesenie o väzbe nie je právoplatné, obvinení sa vyjadria v zákonnej lehote.

Obvinenie a aktuálna väzba štvorice nadväzuje na akciu Venal 3, pri ktorej Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok 30. mája zadržala viaceré osoby. Prokurátor dal návrh na vzatie do väzby piatich mužov a 31. mája ich sudca zobral do väzby. Medzi nimi bol aj jeden bývalý policajt, jeden aktívny policajt a jeden príslušník Kriminálneho úradu finančnej správy. Všetkých stíhajú za založenie zločineckej skupiny a za drogovú trestnú činnosť.

Akcia Venal 3 nadviazala na podobnú akciu NAKA z decembra minulého roku v Trnavskom a Bratislavskom kraji. Podľa informácií z polície zločinecká skupina pôsobila najmä v Seredi, Galante, Trnave, Nitre a v ich širšom okolí. Skupina sa zaoberala výrobou a distribúciou pervitínu, ale obchodovala aj s kokaínom. Obvineným hrozia tresty odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie.

Viac o téme: DrogyVäzbaSúd NAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu