Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najnovší PRIESKUM: Pellegrini prvýkrát predbehol Matoviča! Liberáli intenzívne rastú

V prieskume vedie nový Pellegriniho subjekt Hlas-SD Zobraziť galériu (3)
V prieskume vedie nový Pellegriniho subjekt Hlas-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/ Martin Baumann)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby konali dnes, s náskokom by ich vyhral nový politický subjekt Petra Pellegriniho Hlas-SD. Vyplýva to z posledného prieskumu agentúry AKO, ktorá ho organizovala v priebehu októbra.

AKO prieskum vypracovala pre Hospodárske noviny. S príchodom výsledku tohto prieskumu je prvýkrát na čele strán nový subjekt Hlas-SD so ziskom 18,8 percenta, ktorý je nasledovaný doteraz vládnym subjektom OĽaNO so ziskom 15,3 percenta preferencií.

Najnovší PRIESKUM: Pellegrini prvýkrát
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ako)


Prvý PRIESKUM po 100 dňoch novej vlády: Vládne strany po kauzách padli! Prvé čísla Fico vs. Pellegrini


SaSka prudko stúpa

Tí, ktorí však môžu mať z tohto prieskumu podstatne väčšiu radosť sú liberáli zo Slobody a Solidarity, ktorý oproti júlovým číslam rovnakej agentúry poskočili až na 13,4 percenta hlasov, čím ich už od OĽaNO delí len pár percent. Možno len polemizovať, či je za tým aj najnovší konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom.

Najnovší PRIESKUM: Pellegrini prvýkrát
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ďalšia tesná trojica

Kým súboj v prvej trojke je teoreticky vyrovnaný, na štvrtom mieste s poriadnym odstupom nasleduje Sme rodina, ktorá si však polepšila na 8,8 percenta hlasov. Za nimi tesne nasledujú kotlebovci z ĽSNS so ziskom 8,5 percenta. Niekdajšia vládna a najsilnejšia strana Smer-SD sa ocitla až na šiestom mieste so ziskom 8,3 percenta, čím ukončuje ďalšiu tesnú trojku hráčov na politickom poli.

Strany, ktoré by sa dostali do parlamentu tak uzatvára Progresívne Slovensko, ktoré získalo 6,2 percenta hlasov. Koaličná strana predsedníčky Veroniky Remišovej Za ľudí sa naďalej nedokáže dostať cez 5-percentnú hranicu potrebnú k zisku mandátov a so 4,2 percentami tak ostáva naďalej mimo parlamentných lavíc.

Pred bránami ...

Mimo parlamentu by tiež skončilo KDH (3 percenta), Dobrá voľba (2,8 percenta), SMK-MKP (2,4 percenta), SNS (2,4 percenta), Most-Híd (1,9 percent), Spolu - občianska demokracia (1,8 percent) a strana Vlasť (1 percento)

Viac o téme: PrieskumPolitické strany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu