Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Je tu ďalší PRIESKUM: Veľký povolebný pád OĽaNO, Matoviča už predbehol Pellegrini

Pellegrini už predbehol Matoviča v ďalšom prieskume. Zobraziť galériu (2)
Pellegrini už predbehol Matoviča v ďalšom prieskume. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Maarty)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby konali počas októbra, zvíťazila by v nich nová strana Petra Pellegriniho Hlas-SD, za ktorou by nasledovalo vládne OĽaNO. Vyplýva to z najnovšieho a už druhého októbrového prieskumu politických strán. Tentokrát ale pochádza z agentúry Polis.

Prieskum bol prezentovaný v relácii TV JOJ Na hrane. Prieskum sa uskutočnil v dňoch 7. až 12. októbra 2020 na vzorke 1202 respondentov. Strana Hlas-SD by získala 20,8 percenta, OĽaNO 18,7 percent a SaS rovných 12 percent. Oproti výsledkom zo septembrového Polisu si tak pohoršilo hlavne OĽaNO, ktoré stratilo 2 percentá hlasov. Naopak rastúci trend opäť potvrdzuje Hlas a SaS. Pellegriniovci totiž vyrástli až o 4,8 percenta hlasov a liberáli o 0,4 percentá.

Je tu ďalší PRIESKUM:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polis)


Najnovší PRIESKUM: Pellegrini dobieha OĽaNO! Prepad Smeru a progresívcov


Od štvrtého miesta nižšie

Mierne vyrástla aj Kotlebova ĽSNS, ktorej namerali 9,2 percenta. Nasleduje ju Sme rodina Borisa Kollára s viac ako ôsmimi percentami (8,2). Pohoršil si však niekdajší vládny Smer-SD, ktorému namerali 7,2 percenta hlasov. V parlamente by sa ešte ocitli Progresívne Slovensko 5,3 percenta a prekvapivo aj zástupcovia maďarskej menšiny SMK-MKP so ziskom 5,2 percenta.

Pred bránami parlamentu stále vidieť KDH (4,1 percenta) spolu s vládnymi Za ľudí, ktorí majú identický výsledok. Podobne je na tom aj Dobrá voľba Tomáša Druckera s 3,2-percentným ziskom. Nasleduje jednopercentný Most-Híd a Vlasť.

Viac o téme: PrieskumPolitické stranyPolis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu