Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Znepokojujúce VIDEO z diaľnice: Vodič si dal za volantom šlofíka, nezobudilo ho ani trúbenie!

(Zdroj: Twitter/Dakota Randall)

BOSTON - Vodič Tesly aj jeho spolujazdec zaspali priamo na diaľnici v americkom štáte Massachusetts. Vodič auta idúceho vo vedľajšom pruhu sa ich pokúšal prebudiť trúbením, jeho snaha však bola márna. Nie je známe, po akom dlhom čase sa prebudili.

"Nejaký chlap doslova zaspal za volantom na Mass Pike. Tesly sú zvrátené, nemyslíte?" okomentovala Dakota Randallová svoje zábery, ktoré uverejnila na Twitteri. Vraj sa spiaceho vodiča a jeho spoločníka snažila prebudiť trúbením, no nepodarilo sa. 

Massachusettská štátna polícia uviedla, že neexistuje zákon, ktorý by zakazoval spanie za volantom vozidla s automatickým riadením. Spoločnosť Tesla však tvrdí, že aj napriek autopilotovi v ich vozidlách musí byť šofér počas jazdy bdelý a plne pri vedomí. "Takéto videá sú skôr nebezpečnými žartíkmi alebo falošnými správami," uviedol hovorca firmy. Pokiaľ šofér na diaľnici nedrží volant, každých tridsať sekúnd ho napomenie špeciálny signál. Podľa hovorcu Tesly môže autopilot pomôcť ako prevencia proti nehode či zrážke s iným vozidlom.

Ani zďaleka nejde o prvý takýto incident; v auguste sa napríklad na internet dostalo veľmi podobné video. Opäť v ňom figuroval vodič Tesly, ktorý rovnako ako spomínaný pár zaspal za volantom na úseku neďaleko Santa Clarita v Kalifornii. 

Viac o téme: TeslaSpánokVodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu