Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Muž si kúpil letenku, aby sa mohol rozlúčiť s manželkou na letisku: Šok! Hrozí mu 2-ročné väzenie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SINGAPUR - Singapurská polícia zatkla na miestnom medzinárodnom letisku muža kvôli tomu, že si zakúpil letenku bez úmyslu cestovať. O nezvyklom incidente v utorok informovala televízia CNN. Vstup s letenkou do bezcolného priestoru bez úmyslu nastúpiť do lietadla je v Singapure trestným činom so sadzbou až dvojročného väzenia. Len tento rok taký osud postretlo 33 ľudí.

VIDEO Mužovi na letisku vážili batožinu, bola príliš ťažká: Takto sa vyhol poplatku navyše

Dvadsaťsedemročný muž, ktorého meno polícia neuviedla, si kúpil letenku len preto, aby svoju manželku mohol odprevadiť až do priestoru pre odbavenie cestujúcich a rozlúčiť sa s ňou. "Ľudia, ktorí do tohto priestoru vstúpia s platnou letenkou, tam môžu byť len za účelom vycestovania do cieľovej destinácie," odôvodnili podľa CNN policajti svoj zákrok. Ak na na let nenastúpia, "zneužitím" letenky porušujú zákon.

Changi International Airport v Singapure
Zobraziť galériu (3)
Changi International Airport v Singapure  (Zdroj: SITA/AP/Wong Maye-E)

Americká televízia poznamenala, že nápad pobudnúť na singapurskom letisku bez cestovateľských plánov sa môže zdať podivný len niekomu, kto letisko nenavštívil. Tento rok v apríli tam bol otvorený nový terminál, ktorý sa preslávil najdlhším zastrešeným vodopádom na svete, obrovskou záhradou s 3000 stromami, visutým mostom alebo bludiskom. Hala je považovaná za jednu z najkrajších na svete.

V roku 2016 bol na singapurskom letisku zatknutý muž z Malajzie, ktorý v areáli s falšovanými letenkami strávil 18 dní. Známe sú podľa CNN prípady, keď si ľudia kvôli návšteve letiska kupujú letenky a po odpočítaní stornopoplatku po prehliadke terminálov let zrušia.

Viac o téme: LetiskoSingapur
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu