Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Boj o voličov extrému pokračuje: Kotleba sa obul do Blahu, ten napísal status

Ľuboš Blaha a Marian Kotleba Zobraziť galériu (3)
Ľuboš Blaha a Marian Kotleba (Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Internet je mocný čarodej a na sociálnych sieťach je snáď každý. Preto si nemožno nevšimnúť poslanca Ľuboša Blahu, ktorý rád píše statusy. Svojím expresívnym vyjadrovaním a nadávaním na prezidenta Kisku, Zuzanu Čaputovú a rôznych opozičných poslancov, si získal sympatie aj u voličov extrémistickej strany Mariana Kotlebu.

Začalo to videom, ktoré zverejnil Marian Kotleba, predseda strany Ľudová strana Naše Slovensko, o ktorej rozpustení bude rozhodovať 9. apríla Najvyšší súd. Kotleba v ňom tvrdí, že Blaha svojím hlasovaním zabránil zverejneniu zmluvy o vojenskej spolupráci so Spojenými štátmi americkými. 

Súd ešte nevytýčil termíny procesov s Kotlebovcami: Zákaz strany sa bude riešiť v utorok

"Dnes sa na Výbore NR SR pre Európske záležitosti hlasovalo o tom, aby Lajčák zverejnil zmluvu o vojenskej spolupráci, ktorú potajme pripravuje s Američanmi. Minister obrany potvrdil, že cieľom tejto zmluvy má byť rozmiestnenie americkej armády na Slovensku. Kvôli poslancovi Blahovi však neprešlo hlasovanie o zverejnení tejto zmluvy," napísal k rozhorčenému videu podpredseda ĽSNS Milan Uhrík. 

Poslanca Blahu toto video nenechalo chladným a voči tvrdeniam Kotlebu sa ohradil v rozsiahlom statuse. "Fíha, Kotleba na mňa hlúpučko zaútočil vo svojom videjku. Ohľadom hlasovania na dnešnom eurovýbore. Rokovali sme o dohode s USA. A ja som vraj zradil," kontroval mu Blaha. Poslanec tvrdí, že to bol práve on, čo dotlačil Gajdoša, aby zmluvu sám zverejenil a on bol jediným, kto diskusiu viedol. 

Marian Kotleba
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Milan Uhrík)

Týmto svojím statusom však zrejme stratil viacerých fanúšikov. U Blahu sa totiž stretávajú rôzni odporcovia systému a hrdí národniari, ktorí inklinujú k extrémizmu. Poslanec si týchto ľudí pohnevala aj vyjadrením "Kotleba zarezal Harabina". 

Avšak nestratil len Blaha, ale aj Kotleba, ktorý si zase pohneval fanúšikov Blahu a Harabina. Zdá sa teda, že boj o voličov extrému je v plnom prúde. 

Viac o téme: Ľuboš BlahaMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu