Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Blaha sa smeje z Pellegriniho kritiky! Pre mňa je to reklama: Som červený tank, mňa nezastavíte

Ľuboš Blaha Zobraziť galériu (7)
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini sa včera vyjadril na adresu statusov Ľuboša Blahu, ktorý sa pravidelne vyjadruje na sociálnej sieti proti Európskej únii. Podľa predsedu vlády by mal zvážiť pôsobenie na čele európskeho výboru. Zdá sa, že poslanec Blaha si z toho veľkú hlavu nerobí. Podľa neho totiž ešte nikto takú reklamu na svoje statusy nemal a iba mu to pomohlo.

Peter Pellegrini sa včera na rokovaní výboru pre európske záležitosti vyjadril okrem iného aj na adresu statusov poslanca Ľuboša Blahu, ktorý je predsedom výboru. Blaha je známy svojimi siahodlhými statusmi na sociálnej sieti, v ktorých vyjadruje svoj názor proti Európskej únii či Spojeným štátom americkým, ktorých považuje za hrozbu. 

Takúto reklamu na statusy som hádam ešte nemal

Pellegrini uviedol, že označovať Európsku úniu ža bandu lúzrov je cez čiaru. Podľa neho by mal Blaha zvážiť pôsobenie na vo výbore. Poslanec za stranu Smer sa najprv vyjadril v skratke, že tieto slová berie na vedomie. Neskôr sa však vrátil k svojej obľúbenej činnosti a vyjadril sa na svojom facebooku. „Celý deň ma otravujú novinári, že chcú reakciu na Pellegriniho. Ale veď celá moja reakcia sa dá zhrnúť do jednej fotografie - úsmev od ucha k uchu,“ napísal. 

Blaha sa smeje z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Podľa neho šlo len o pozitívnu reklamu pre jeho stránku. „Takúto reklamu na svoje statusy som hádam ešte nemal - viac mi nepomohlo snáď ani to, keď moju knihu začali bojkotovať kníhkupectvá,“ povedal. Spomenul aj svoje obľúbené „slniečka“, pre ktoré to bola podľa neho tiež výhra. „Úplne že otvárajú šampanské, skandujú na počesť predsedu vlády, na sieti vidieť antiblahovské mexické vlny,“ dodal.


Ďalší spor v Smere vrcholí! Pellegrinimu došla trpezlivosť: Naložil facebookovej hviezde strany


V komentároch k statusu ho, samozrejme, jeho priaznivci podporili a uviedli, že u nich opäť zabodoval. Podľa jeho fanúšikov sa spolustraník takto neponižuje. Niektorí dokonca upozorňovali na falošné profily, ktoré Blahove slová podporovali. Na druhej strany sa ozvali aj ľudia, ktorým sa zdalo málo len takéto kritizovanie. 

Červený tank sa nedá zastaviť

Pellegriniho verejne nekomentoval, vraj ak bude mať niečo na srdci, zdvihne telefón. „Ale jedno viem potvrdiť, priatelia. Don´t worry - Blaha je červený tank, ten sa nedá zastaviť,“ dodal včera. Potrebu vyjadriť sa mal aj dnes. V parlamente označil Spojené štáty za najväčšiu hrozbu pre mier, naopak Rusko za najväčšieho garanta mieru.

Blaha sa smeje z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

„Nechceme tu obchodnícky individualizmus zo Západu ani migračné šialenstvá bruselských liberálov... A najväčší škodca na Slovensku je Kiska,“ povedal na pôde parlamentu. Zárvoveň sa sám seba pýtal, či by nemal po prejave zvážiť pôsobenie v európskom výbore. Ťažku hlavu si z toho zrejme nerobí. „Uf, ja fakt neviem, či toto ešte ako šéf eurovýboru rozchodím. Len kam presťahovať všetky tie knihy, čo mám v kancli?“

Fico a Blaha

V parlamente si dnes všimli Blahu aj opoziční poslanci. Prisadol si k nemu Robert Fico. „Fico si práve teatrálne prisadol k Bl*****vi, aby nám všetkým ukázal, že za týmto marxistickým trolom stojí aj po tom, ako ho pán poslal včera do búdy,“ napísal Matovič na sociálnej sieti.

Blaha sa smeje z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/I.M.)

„Keď prišli na balkón novinári, zombík si prisadol k popletenému, aby tak demonštroval, že dobre robí, čo robí. Niet nad pochvalu od predsedu pred naštartovanou kamerou a parlamentom,“ napísala Blahová. Na túto dvojicu upozornil aj Ondrej Dostál. 

Blaha sa smeje z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/N.B.)

Blaha sa smeje z
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook/O.D.)

Pellegriniho kritika

Pellegrini včera predsedu výboru pre európske záležitosti Ľuboša Blahu za jeho protieurópske vyjadrenia na sociálnej sieti. Mal by sa ich podľa neho zdržať. Väčšina poslancov vo výbore Pellegriniho postoj ocenila. Pellegrini na výbore pripomenul, že je týždeň do eurovolieb a snaží sa situáciu sledovať.

„Čítam aj statusy, ktoré sú nenávistné, alebo veľmi kritické k Európskej únii od najvyšších predstaviteľov výboru pre európske záležitosti. Ak niekto má taký zásadný problém, že Úniu nazve bandou lúzrov, že je antiľudská, antisociálna, antineviemaká vec, tak potom radšej treba zvážiť, či človek chce zostať vo výbore pre európske záležitosti,“ povedal s tým, že podľa neho sú takéto vyjadrenia cez čiaru a mal by zvážiť svoje pôsobenie v európskom výbore. 

Viac o téme: Robert FicoPeter PellegriniĽuboš Blaha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu