Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hlina a Matovič chystajú protesty, pridá sa aj SaS: Terčom má byť Saková, detaily už čoskoro

Igor Matovič a Alojz Hlina Zobraziť galériu (4)
Igor Matovič a Alojz Hlina (Zdroj: SITA/Branislav Bibel, Diana Černáková)

BRATISLAVA - Líder KDH Alojz Hlina plánuje v blízkej dobe protesty s lídrom hnutia OĽaNO Igorom Matovičom. Detaily zatiaľ nie sú známe, no terčom protestov by sa mala stať ministerka vnútra Denisa Saková. Z opozičných strán Matovič s Hlinom zatiaľ oslovili stranu Sloboda a solidarita. Podrobnosti protestov by mali lídri oznámiť už čoskoro.

Informáciu priniesol portál Aktuality.sk. Hlina informáciu potvrdil s tým, že zatiaľ nie sú známe podrobnosti. „Áno, s pánom Matovičom som sa o tom bavil už dlhšie,“ povedal pre Topky Hlina. Všetky ostatné detaily sa verejnosť dozvie už čoskoro. 

Pridá sa aj SaS

Zdá sa, že z opozičných strán sa k Matovičovi a Hlinovi pridá zatiaľ strana Sloboda a solidarita. Rovnako tomu bolo aj pred štyroma rokmi počas protestov Nedajme si zobrať 17. november. „Áno, boli sme oslovení v utorok (28.8.). O ďalšom postupe sa rozhodne na najbližšom zasadnutí Republikovej rady strany SaS, ktorá sa uskutoční 3.9.,“ potvrdil pre Topky Ľubomír Galko z SaS.

Richard Sulík a Ľubomír
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Detaily zatiaľ nie sú známe

Zatiaľ nie je známe ani to, či sa ku KDH a OĽaNO pridajú aj ďalšie opozíčné strany. Hlina sa však širšej spolupráci nebráni. S otázkami ohľadom protestov sme oslovili aj Igora Matoviča, na naše otázky zatiaľ nereagoval. 

Alojz Hlina
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Milo Fabian)

Poslanec opozičnej strany Sme rodina Peter Pčolinský si myslí, že podobné veci by sa mali riešiť na pôde parlamentu. „Argumenty na odvolanie ministerky Sakovej by mali byť prediskutované v pléne NR SR, avšak pán Hlina tam nie je. Preto zrejme volí tento spôsob "diskusie",“ uviedol pre Topky Pčolinský. 

Novovzniknutá strana SPOLU - občianska demokracia zatiaľ s KDH ani s OĽaNO o tejto veci nekomunikovali. „O podpore protestov s nami KDH ani OĽaNO nekomunikovali. Spolupráci sme otvorení, aj keď Slovensku pomôže skutočne len výmena vlády po voľbách,“ uviedol Martin Vavrinčík z kancelária strany.

Spoločne už protestovali

Hlina s Matovičom si už majú za sebou spoločnú organizáciu protestov. Pred štyrmi rokmi usporiadali pod názvom Nedajme si zobrať 17. november. Vtedy sa k nim pripojil šéf liberálov Richard Sulík a vtedajší šéf hnutia Nova Daniel Lipšic. Išlo o sériu protestov proti korupcii a zlému stavu zdravotníctva. Ministerka vnútra Denisa Saková v súčasnosti čelí kritike najmä kvôli postupu v kauze únosu Vietnamca a spôsobu výberu policajného prezidenta.

Hlina a Matovič chystajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Viac o téme: Igor MatovičSaSKDHAlojz HlinaOĽaNO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu