Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Česko je výrazne pred nami, uviedol Pčolinský: VIDEO Prvky mečiarizmu stále nevymizli

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Poslanec za stranu Sme rodina Peter Pčolinský prežil v spoločnej ére Československa len menšiu časť svojho detstva. Podľa neho sme stále oproti Českej republike vo viacerých veciach pozadu, no je spokojný, že Slovensko je dnes samostatnou krajinou.

Aj podľa Pčolinského sa vzťahy od rozdelenia Česka a Slovenska zlepšili. „Ja to vnímam ako poslanec Národnej rady, keďže som bol na niekoľkých spoločných rokovaniach s českými kolegami. Boli sme na nejakých konferenciách v zahraničí spolu s českými kolegami a musím povedať, že je to vždy priateľský vzťah. Nemôžem povedať krivé slovo,“ povedal. 

V porovnaní v Českom sme stále pozadu

Pčolinský uviedol, že Česká republika je čo sa vývoja týka ďalej pred nami. „Nielen ekonomicky, ale aj vyspelosťou spoločnosti a politiky. Vidíme, že u nás stále sú tu nejaké prvky mečiarovského štýlu vládnutia. V tomto sme pozadu určite oproti Českej republike,“ povedal. 

Peter Pčolinský anketa ČS

Pčolinský je pomerne mladším politikov, v časoch spoločnej éry prežil prvých zhruba desať rokov svojho detstva. Na život v Československu si spomína len matne. „Žeby mi vyslovene niečo chýbalo to si nespomínam. Ja som spokojný s tým ako fungujeme a že sme vo vlastnom štáte,“ dodal. 

Viac o téme: Peter PčolinskýČeskoslovenskoSme rodina100. výročie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu