Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mikulcovo odvolávanie sa zvrhlo na hádky! VIDEO Príhovor Fica vyvolal cirkus, Kollár podržal Matoviča

Robert Fico bol nakrátko prerušený v rozprave transparentom Igora Matoviča. Zobraziť galériu (2)
Robert Fico bol nakrátko prerušený v rozprave transparentom Igora Matoviča. (Zdroj: NR SR)

BRATISLAVA - Dnešná parlamentná schôdza bola tesne pred obedom oveľa štipľavejšia, než ako sa pôvodne čakalo. O toto sa postaral predovšetkým minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý si ani počas dnešného návrhu na odvolanie ministra vnútra nevedel "hryznúť" a opäť ukazoval transparent. Tentokrát ale spolu s Kollárom našli dieru v rokovacom poriadku počas toho, ako rečnil líder opozičného Smeru-SD Robert Fico.

VIDEO Záznam z dnešného konfliktu v parlamente:

V parlamente opäť nastal cirkus, pri odvolávaní Mikulca si Matovič opäť neodpustil malý transparent (Zdroj: NR SR)

Ak by niekto čakal, že minister financií zmení po prechode do vlády rétoriku, tak už minulý aj tento rok sa mohol presvedčiť, že to tak nie je a zostáva pri svojej parlamentnej komunikácií s opozíciou formou transparentov. Naposledy to urobil rovnako Ficovi a rovnako uprostred schôdze o odvolávaní Mikulca.

Ďalší transparent a následná prestrelka medzi Kollárom a Ficom

Predseda Smeru bol dnes doobeda v pléne uprostred odôvodňovania podaného návrhu na odvolávanie Mikulca, no ku koncu svojej reči bol prerušený tým, že Matovič za ním opäť ukázal ďalší transparent, na čo sa začala ozývať nesúhlasná vlna opozičníkov z parlamentných lavíc. Fico musel nachvíľu prestať, aby si sa mohol obhliadnuť, čo sa vlastne deje. Matovič zvečnil na papier jeden z aktuálne opakujúcich sa výrokov, ktorý prebral: "Vrah na rohu ulica o morálce káže,". 

Mikulcovo odvolávanie sa zvrhlo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Podľa Kollára Matovič rokovací poriadok neporušil, tu je bizarný dôvod

Avšak predtým, ako tak urobil, sa išiel Matovič ešte pobaviť s Kollárom, či je to, čo urobí teraz v súlade s rokovacím poriadkom. Nakoniec predsa len našli dieru pravidlách a ukázalo sa, že v súlade to, aspoň podľa Kollára je. Ten Matoviča obhájil vskutku bizarne. "Prečítajte si rokovací poriadok. Máme tam jasne napísané, že nesmieme tieto transparenty "vnášať". On to nevniesol," povedal Kollár. "On to vyrobil," zašomral Fico do mikrofónu, pričom Kollár túto vetu zopakoval. "On to vyrobil tu a tým pádom neporušil rokovací poriadok," kričal za opozičného potlesku predseda parlamentu Kollár.

Následne však začala prestrelka ešte medzi Ficom aj Kollárom. "Nechajte ich, nech si píšu čo chcú. Čo čakáte od plagiátorov. Jeden ani druhý nemajú vzdelanie ani nič," povedal Fico na margo transparentu, ktorý držal Matovič. To však nebol celý koniec a zvyšok konfliktu sa dozviete vo videu.

Viac o téme: TransparentRobert FicoIgor MatovičBoris KollárRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu