Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Sulík ku konfliktu Matoviča s vlastnou ministerkou: Ja byť Kolíkovou, už podávam trestné oznámenie!

Richard Sulík prekvapil vo vysielaní. Zobraziť galériu (3)
Richard Sulík prekvapil vo vysielaní. (Zdroj: Topky - Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Situácia v koalícii je síce podľa jej vlastných členov pomerne stabilná a všetci podľa očakávania stoja za premiérom Eduardom Hegerom, no zvnútra to až tak ružovo nevyzerá. Svoj podiel má na tom aj vicepremiér pre ekonomiku Richard Sulík (SaS), ktorý prezradil svoje osobné postoje a kroky, ktoré by urobil, ak by bol Máriou Kolíkovou a expremiér Igor Matovič ju nazval podvodníčkou. Hovorí, že by mala podať trestné oznámenie!

Sulík bol hosťom v utorkovej relácii Braňo Závodský naživo na Rádiu Expres. Ten v úvode hovoril na tému opozičného a avizovaného odvolávania premiéra Eduarda Hegera. "Všetci poslanci SaS podporia premiéra Hegera, ale som presvedčený o tom, že aj ostatné strany Za ľudí a Sme rodina sa postavia za nášho premiéra," povedal Sulík s tým, že je pripravený mať aj vlastnú reč v pléne a "užiť" si to. "Nerozumiem kto tomu Pellegrinimu nakukal, aby išli odvolávať Hegera," dodal prekvapený Sulík.

Archívne video

Sulík priznáva, že pred Holákom ho Matovič skutočne varoval, dnes ho vicepremiér odvolal z predstavenstva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matovičove výroky ignoruje, no mrzí ho, že to prišlo po sneme, kde Hegera podporili

Neskôr prešlo aj na tému mediálne známeho rozhovoru z minulého týždňa Igora Matoviča pre portál Aktuality, kde povedal, že SaSku mal z vlády vyhodiť ešte počas prvej vlny "aspoň by bol pokoj". "Ja som sa prestal zaoberať veľkým množstvom výrokov Igora Matoviča. Už to ako dosť ignorujem," reagoval na otázky moderátora o tomto rozhovore Sulík. V spomínanom interview Matovič dokonca priznal, že Kolíkovú nazval podvodníčkou v kauze jej rodinnej firmy. 

Zľava podpredseda vlády SR
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Kolíková by mala na Matoviča podať trestné oznámenie, prekvapil Sulík

Sulík sa podstatným spôsobom postavil na stranu Kolíkovej a dokonca povedal, čo by urobil on sám, keby ho niekto nazval multimiliardovým podvodníkom. "Myslím si, že toto je na trestné oznámenie Márie Kolíkovej na Igora Matoviča. Tu už bola prekročená akási hranica politického boja. Už je to trochu príliš, ale však ... zvykli sme si aj na horšie," povzdychol si a priznal svoj šokujúci postoj Sulík.

Sulík ku konfliktu Matoviča
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Toho tiež nepotešilo vyjadrenie Matoviča, že mal SaSku vyhodiť hneď na začiatku a o to viac, že krátko pred zverejnením rozhovoru mali snem SaS, kde bol aj premiér Heger. "Mrzí ma to, lebo sme krátko pred rozhovorom Matoviča mali kongres a pred všetkými členmi SaS som premiérovi Hegerovi hovoril, že stojíme za jeho vládou vrátene Igora Matoviča. Potom sa z Aktualít dozviem, že nás mal dávno vyhodiť z koalície. Ak Matovič nemá o spoluprácu záujem, nebudem ho presviedčať a zariadim sa podľa toho," povedal o pomerne tichej domácnosti s lídrom OĽaNO Sulík. Heger podľa Sulíka dokonca premiérovanie robí o poznanie kľudnejšie, racionálnejšie, problémy sa dajú vraj lepšie riešiť. 

Referendum a výsledky z neho SaS bude rešpektovať

Vo vysielaní reagoval tiež na snahu opozičných strán o referende pre skrátenie volebného obdobia aktuálnej vlády. "Pre SaS budú výsledky takéhoto referenda záväzné. Pozrite, veď my sami sme robili referendum v 2010 so šiestimi otázkami. Ešte v opozícii opakovane sme rozprávali, že referendum je nástroj demokracie, dokonca sme chceli zmierniť podmienky, tak teraz nemôžeme povedať že nie, len preto, že sme bo vláde," skonštatoval líder SaS.

Ten dokonca povedal, že najväčšie napätie voči vláde už má už spoločnosť za sebou a vidí lepšie zajtrajšky. "Keby sa nedošlo k výmene premiéra, mám pocit, že na jeseň by k referendum došlo viac ako 50 percent ľudí," odôvodnil svoje domnienky Sulík.

Viac o téme: ReferendumIgor MatovičSaSRichard SulíkMária Kolíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu