Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dva roky od tragédie na Orave: VIDEO Štefan (†57) zaplatil životom za pirátsku jazdu Poliakov, tí si užívajú slobodu

Tragická nehoda na Orave Zobraziť galériu (7)
Tragická nehoda na Orave (Zdroj: FB/Polícia SR)

ŽILINA – Slovenskom pred dvoma rokmi otriasla tragická správa o smrti nevinného vodiča Štefana (†57), ktorý v aute cestoval so svojou rodinou. Muž doplatil životom na zbesilú jazdu poľských vodičov na Orave, ktorí sú stále na slobode.

Záver pirátskej jazdy troch Poliakov na luxusných autách zachytila kamera vodiča, ktorého tesne predtým obiehali. Marčin v Porsche Cayenne čelne vpálil do oprotiidúceho vozidla, v ktorom sedel 57-ročný Štefan z Oravského Podzámku so svojou rodinou. Štefan haváriu neprežil, zomrel počas prevozu do nemocnice.

Upozorňujeme, že VIDEO zo zrážky nie je vhodné pre maloleté osoby a osoby s citlivou povahou!

Polícia krátko po nešťastí obvinila trojicu Poliakov. Spis k tomuto prípadu však stále nie je uzavretý. „Aktuálne vyšetrovateľ Policajného zboru považuje vyšetrovanie za fakticky ukončené. V tomto čase sa vykonáva komunikácia s poškodenými ohľadne nároku na náhradu škody,“ informoval televíziu Joj hovorca krajskej prokuratúry Martin Kokles.

Pirátska jazda Poliakov: Súd rozhodol o poslednom z nich, ktorý má na tragédii najväčší podiel viny

Adam Sz. (27) sedel za volantom ferrari, ktoré mal vraj požičané od otca
Zobraziť galériu (7)
Adam Sz. (27) sedel za volantom ferrari, ktoré mal vraj požičané od otca  (Zdroj: KR PZ v Žiline)

Spočiatku boli všetci traja pretekári vyšetrovaní za mrežami. Žilinskí sudcovia ich postupne prepustili z väzby. Podľa polície nesie najväčší podiel viny Marčin. „V prípade jeho uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody v dolnej hranici 15 rokov a v hornej hranici 20 rokov,“ spresnil Kokles s tým, že krajský prokurátor má v úmysle s obvinenými uzatvoriť dohodu o vine a treste. Nie je teda vylúčené, že Marčin by pobudol vo väzení menej ako 15 rokov.

Tresty za šialenú jazdu smrti: Identita poľských pretekárov, FOTO novinár, podnikateľ a synáčik

Marcin L. (42) viedol Porsche Cayenne
Zobraziť galériu (7)
Marcin L. (42) viedol Porsche Cayenne  (Zdroj: KR PZ v Žiline)

Trojica obvinených Poliakov je v súčasnosti na slobode. Je možné, že dvaja z nich za mreže vôbec nepôjdu. „Obvinení, ktorí sú stíhaní za trestný čin všeobecného ohrozenia, môžu v prípade uzavretia dohody o vine a treste dostať za splnenenia podmienok aj podmienečný trest odňatia slobody,“ uzavrel hovorca krajskej prokuratúry.

Lukasz (26) šoféroval mercedes
Zobraziť galériu (7)
Lukasz (26) šoféroval mercedes  (Zdroj: KR PZ v Žiline)

Zbesilá jazda na Orave s fatálnymi následkami

Tragická dopravná nehoda sa stala 30. septembra 2018 pri Dolnom Kubíne. Jej okolnosti opísal žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Podľa jeho vyjadrenia 27-ročný Poliak viedol v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku osobné auto značky Ferrari. Za ním viedol 42-ročný Poliak osobné auto značky Porsche Cayenne.

Štefan zomrel počas prevozu do nemocnice
Zobraziť galériu (7)
Štefan zomrel počas prevozu do nemocnice  (Zdroj: Facebook/Dolný Kubín a Orava)

„Obe vozidlá začali predchádzať pred nimi idúcu kolónu vozidiel v mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané. Následne vodič porsche narazil do pred ním idúceho ferrari, ktoré pribrzdilo a po náraze sa vrátilo do svojho jazdného pruhu. Vodič porsche sa už nestačil zaradiť do svojho jazdného pruhu a došlo k čelnej zrážke s protiidúcim osobným autom Škoda Fabia,“ uviedol.

Viac o téme: PoliaciTrestJazdaDolný Kubín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu