Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Bolestivý príbeh slovenského vojaka Ivana: Rok 2020 je pre rodinu prekliatím, stratili päť blízkych!

Zosnulý čatár Ivan Petrek, Zobraziť galériu (2)
Zosnulý čatár Ivan Petrek, (Zdroj: Facebook/Ozbrojené sily SR)

BRATISLAVA - Život niekedy píše skutočne bolestivé príbehy. Jedným z nich je aj osud čatára Ivana Petreka, ktorý pôsobil v Martine. Naposledy vydýchol 25. septembra vo veku 51 rokov. Zanechal po sebe milujúcu manželku a syna. Tí sa ocitli v obrovských problémoch.

Smútok a bolesť pozostalých totiž znásobuje aj to, že dané úmrtie v tejto rodine je piate v poradí v priebehu jedného roka. Na bolestivý príbeh upozornili prostredníctvom sociálnej siete Ozbrojené Sily SR. 

Ťažký osud

Manželka Jarmila a syn Adamko (12) sa ocitli vo veľmi zložitej situácii. Nielenže prišli o milovaného manžela a otca... Oni sami nie sú zdravotne v poriadku. Vlastný domov nemajú, žijú vo veľmi skromných podmienkach v malom prenajatom jednoizbovom byte v Liptovskom Mikulášu. "Pani Jarmila je dlhodobo práceneschopná po absolvovaní operácie bedrového kĺbu, syn Adamko trpí kardiovaskulárnymi problémami a zrakovou vadou," uvádzajú Ozbrojené sily.

Bolestivý príbeh slovenského vojaka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ozbrojené sily SR)

Aj keď je isté, že v ich mysliach aktuálne nie sú na prvom mieste peniaze, rodina prišla aj o hlavný príjem. "Vážení kolegovia, vojaci, či zamestnanci rezortu obrany, pomôžme v tejto ťažkej životnej situácii pozostalej rodine a vyjadrime tak s ňou svoju spolupatričnosť láskavým venovaním finančných prostriedkov na číslo účtu: IBAN: SK96 7500 0000 0040 2208 3239. O stave zbierky Vás budeme informovať. V mene rodiny vám ďakujeme," odkázali v príspevku vojaci.

Ivan Petrek sa narodil v Liptovskom Mikuláši. V Ozbrojených silách pôsobil od roku 2004. Začínal ako starší elektromechanik. "Ivan bol priateľskej, nekonfliktnej povahy, bol to človek, ktorý nevedel povedať NIE a bol vždy ochotný pomôcť. Bude chýbať a ostane nám navždy v pamäti. Aj preto budeme radi, ak sa pridáte aj vy a spoločne pomôžeme jeho rodine," dodali Ozbrojené sily.

„Pomôžme rodine zosnulého čatára Ivana Petreka.“ S pocitom hlbokého smútku a úprimného súcitu vzdávame poslednú úctu...

Uverejnil používateľ Ozbrojené Sily SR Pondelok 5. októbra 2020
Viac o téme: PomocSmrťVojakIvan Petrek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu