Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Po prevalení dovolenky na Kočnerovej jachte Krištúfková rezignovala: Ako splnomocnenkyňa vlády končí

Zobraziť galériu (13)
(Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Petra Krištúfková predstúpila pred novinárov po tom, ako vyšlo najavo, že dovolenkovala na jachte Mariana Kočnera. Oznámila, že funkcie splnomocnenkyne vlády pre rodinu sa vzdáva. Na mimoriadnom brífingu po jej boku prehovoril aj predseda NR SR a šéf Sme rodina Boris Kollár.

Petra Krištúfková sa vzdala postu splnomocnenkyne vlády pre rodinu (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

Poslankyňa Národnej rady SR Petra Krištúfková sa vzdáva funkcie splnomocnenkyne vlády pre rodinu. "Funkcia splnomocnenca mi nestojí za to, aby cez moju osobu útočili na vládu, útočili na ministra, na naše hnutie a už vôbec nie na moje deti," uviedla na nedeľňajšej tlačovej konferencii v reakcii na medializované informácie, že v roku 2009 strávila dovolenku na jachte Mariana Kočnera s jeho exmanželkou.

Prečítajte si viac: Nová splnomocnenkyňa vlády Krištúfková má problém: Dovolenka na Kočnerovej jachte

Naďalej chce robiť svoju prácu

Počet preferenčných hlasov, ktoré získala vo voľbách, považuje za dostatočný dôvod, aby v pomoci ľuďom pokračovala. Predseda parlamentu a hnutia Sme rodina Boris Kollár zdôraznil, že za ňou stojí.

Po prevalení dovolenky na
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

"V tejto dobe som bola kamarátka s jeho exmanželkou. Naopak, Marian Kočner bol voči mne rezervovaný. Myslím si, že to bolo z toho dôvodu, že z hĺbky duše nenávidel Borisa Kollára," tvrdí Krištúfková. Dodala, že nevedela, či je to jeho loď a nemôže za to, že sa tam za manželkou zastavil.

Vysvetlenie ku komunikácii s Kočnerom

Svoju medializovanú komunikáciu s Marianom Kočnerom vysvetľuje tým, že mal disponovať informáciami o probléme súvisiacom s jej dcérou. Krištúfková poznamenala, že jej minulosť je známa.

Marian Kočner
Zobraziť galériu (13)
Marian Kočner  (Zdroj: Vlado Anjel)

Skonštatovala, že mala v mladosti obdobie rebelantstva. "Samozrejme, že malo aj následky a tie následky pretrvávajú celý život," povedala s tým, že nie je tajomstvom ani to, že svoje prvé dieťa má so zavraždeným mafiánskym bossom Robertom Diničom.

Funkcia nemala byť platená

Krištúfková zdôraznila, že naďalej bude pokračovať v práci a riešiť rôzne formy pomoci ľuďom. Skonštatovala, že jej funkcia nemala byť platená. Mala podľa jej slov spočívať v tom, že vychytá nedostatky v legislatíve, ktoré spôsobujú, že niektorí ľudia prepadávajú sitom pri rôznych formách sociálnej pomoci.

Kollár sa za Krištúfkovú postavil. Poznamenal, že po medializovaných informáciách sa stupňovali ataky prostredníctvom jej osoby na vládnu koalíciu a hnutie Sme rodina. Priblížil, že inštitút zanikne, nikto Krištúfkovú nenahradí a sama bude pokračovať vo svojej práci a riešiť problémy ľudí v sociálnej oblasti.

Po prevalení dovolenky na
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

O vytvorení funkcie a menovaní Krištúfkovej rozhodla vláda počas uplynulého týždňa. Nový post mal vzniknúť na návrh ministra práce Milana Krajniaka. Jej úlohou mala byť najmä koordinácia plnenia úloh v oblasti podpory rodiny a sociálnej pomoci, ktoré pre orgány štátnej správy, územnej samosprávy, mimovládne neziskové organizácie, ako aj iné subjekty vyplývajú z právnych predpisov a rozhodnutí vlády.

Viac o téme: VyjadreniePetra KrištúfkováMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu