Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Sme rodina sa dištancuje od názoru Kollárovho krajského šéfa: Napísal, že Kuciaka si objednal Kiska

Boris Kollár
Boris Kollár (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook/Ľuboš Kabát)

BRATISLAVA – Hnutie Sme rodina sa dištancuje od výrokov svojho novozvoleného poslanca Ľuboša Kabáta, ktorý tvrdil, že predseda strany Za ľudí Andrej Kiska je objednávateľom vraždy novinára Jána Kuciaka. Na informáciu zo sociálnej siete upozornilo Rádio Expres.

„Ak by to bola pravda, je to veľmi vážna vec,“ reagoval líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Dodal, že sa k tomu predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár musí postaviť. Sme rodina sa od jeho výrokov dištancuje a avizuje patričné konzekvencie. „Aj keď ide o výrok z minulosti a nie je aktuálny, považujeme to za individuálne osobné zlyhanie a súkromný názor pána Kabáta, s ktorým sa hnutie v žiadnom prípade nestotožňuje,“ uvádza sa v stanovisku hnutia.

Ospravedlnenie a rázny krok

Spomínaný autor výroku Ľuboš Kabát bol novozvolený trnavský krajský predseda za hnutie Sme rodina. Po medializovaní výroku si začal sypať popol na hlavu a prišiel očakávaný krok. "Za svoj výrok sa chcem verejne ospravedlniť. Mrzí ma, že neuvážený komentár z mojej strany bol napriek vymazaniu opätovne zneužitý v politickom boji. Uvedomujem si vážnosť výroku, mrzí ma to. Z tohto dôvodu z vlastnej iniciatívy rezignujem z postu krajského predsedu," vyhlásil Kabát.

Viac o téme: VraždaBoris KollárObjednávanieAndrej KiskaSme rodinaĽuboš Kabát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu