Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Polícia začala trestné stíhania vo veci predvolebných videí Kisku

Andrej Kiska
Andrej Kiska (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Polícia začala dve trestné stíhania v súvislosti s predvolebnými videami, na ktorých sa objavuje exprezident a predseda strany Za ľudí Andrej Kiska. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Informáciu ako prvý priniesol portál Aktuality.sk. „Môžeme potvrdiť, že po doručení trestného oznámenia a jeho doplnení oznamovateľom, začal vyšetrovateľ policajného zboru v tejto veci 24. februára trestné stíhanie vo veci prečinu ohovárania a 26. februára trestné stíhanie vo veci prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy,“ ozrejmila Bárdyová. Doplnila, že ďalšie informácie v tomto štádiu vyšetrovania nebudú k prípadu poskytovať.

Od 13. februára sa na internete objavili celkovo tri videá, ktoré majú dokazovať, že Kiska pri kúpe pozemkov vo Veľkom Slavkove vedel o tom, že ich získava podvodne. V dvoch z týchto videí vystupuje aj samotný exprezident, ktorý sa v nich rozpráva s popradským podnikateľom Michalom Šuligom. Kiska v tejto súvislosti podal trestné oznámenie.

Viac o téme: Polícia Andrej KiskaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu