Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VOĽBY 2020 Ďalšia dráma na politickej scéne! Fico vyzval Kisku na súboj, opäť sa do toho zamiešal Matovič

Vyjadrenie po sneme strany Smer-SD.
Vyjadrenie po sneme strany Smer-SD. (Zdroj: Facebook/Robert Fico, SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Predvolebná nálada silnie a emócie sú každým dňom viac vybičované. Úhlavní nepriatelia na politickej scéne sú v jasnom postavení. Robert Fico a Andrej Kiska. Dve osobnosti, ktoré si v týchto dňoch nevedia prísť na meno, sa môžu stretnúť v politickom dueli. Prvý krok urobil predseda Smeru, ktorý vyzval Kisku na debatu.

Na predsedu Za ľudí Fico vytiahol tému utečencov. "Môj názor poznáte. Som absolútne proti. Títo ľudia by na Slovensku ohrozovali bezpečnosť našich občanov, vytvárali by možno moslimské komunity, ktoré by kompletne menili charakter štátu. Ale som pripravený sa o tom s vami baviť," povedal Fico vo videu adresovanom Kiskovi.

VIDEO Fico vyzval Kisku na debatný súboj:

Robert Fico vyzval Andreja Kisku do predvolebnej debaty

Zdôraznil, že je kedykoľvek pripravený s Kiskom "zviesť" televízny duel. "Verím, že ktorákoľvek televízia na Slovensku by takýto duel zverejnila," dodal. Kiska v diskusnej relácii TV Markíza Na telo nedávno povedal, že je povinnosťou Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím.

Odpoveď prišla podvečer

Andrej Kiska vo večerných hodinách zverejnil video, na ktorom Ficovu výzvu prijíma.  "Časy, keď si Robert Fico mohol diktovať, kedy, s kým a o čom chce diskutovať, sú dávno preč," hovorí Kiska vo videu s tým, že najskôr sa stretne s Petrom Pellegrinim, s ktorým má už naplánovaný duel na 16.2. v RTVS. "Diskutovať s Ficom budem o: vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Kočnerovi, Bödörovi, Gašparovi, Kaliňákovi, Vadalovi, Trnkovi, Počiatkovi, predraženom futbalovom štadióne, mýtnom tendri, únose vietnamského občana vládnym špeciálom, zlyhávajúcom zdravotníctve, školstve a nesplnených sľuboch Smeru," pokračuje Kiska.

Andrej Kiska prijal výzvu Roberta Fica na predvolebný duel

Kde sa dvaja bijú ...

Kiska na výzvu zatiaľ nereagoval, no ozval sa predstaviteľ inej opozičnej strany. Bol to Igor Matovič, ktorý sa zapojil do diskusie pod videom. Komentár je už zmazaný, no predseda OĽaNO si ho ešte stihol zvečniť. Matovič následne vyzval na súboj Roberta Fica svojím svojským vulgárnym slovníkom. "Nebuď sralo a poď do debaty ty so mnou," napísal.

Andrej Kiska sa v minulosti už v televíznych diskusiách vyjadroval, že do diskusií pôjde len s jednotkami kandidátok, čo by bol v tomto prípade Peter Pellegrini a nie Fico.

Expremiér ešte stihol večer na Kiskovu reakciu opäť spätne reagovať.

Viac o téme: Robert FicoIgor MatovičAndrej Kiska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu