Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mladíkovi ponúkli, že sa môže dať zaočkovať: Došlo k absurdnej chybe, TOTO si lekár nevšimol?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIVERPOOL - Vo Veľkej Británii má za sebou prvé kolo očkovania proti ochoreniu COVID-19 už viac ako 15 miliónov ľudí. Zoznam osôb, ktoré môžu požiadať o vakcináciu, sa po zdravotníkoch a senioroch rozšíril aj o tých s vyššími indexom telesnej hmotnosti (BMI). Vakcinácia preto bola ponúknutá aj Liamovi Thorpovi z Liverpoolu. Zdravého, mladého muža však dostal do tejto rizikovej skupiny bizarný matematický omyl.

Veľká Británia pokračuje v podávaní vakcíny proti ochoreniu COVID-19. Vláda postupne pridáva do zoznamu ďalšie skupiny obyvateľov, ktorých možno zaočkovať. Po zamestnancoch v prvej línii a senioroch prichádzajú na rad osoby s vyšším indexom telesnej hmotnosti, a to kvôli zvýšenému riziku vážnych chorôb. S možnosťou očkovania bol oslovený aj Liam Thorpe, ktorý pracuje ako novinár. "Toto by nemal nikto odmietať," napísal na Twitteri. 

Zároveň ale zostal veľmi zmätený, prečo dostal ponuku vo fáze očkovania, kedy majú prednosť zraniteľnejšie a ohrozenejšie skupiny. Na druhý deň sa preto svojho lekára spýtal, ako je možné, že bude zaočkovaný tak skoro. Nakoniec zistil, že všetko spôsobila nesprávna jednotka dĺžky uvedená pri jeho telesnej výške. V jeho záznamoch sa totiž uvádza, že je vysoký 6,2 centimetra, pričom správny údaj je šesť stôp a dva palce (1,87 metra). Takýmto výpočtom sa lekári dopracoval k alarmujúcemu BMI v hodnote 28 000. "Pripúšťam, že počas lockdownu som trochu pribral," uviedol zo žartom Liam. 

KORONAVÍRUS Vakcínu náhodou dostali ľudia, ktorí mali na ňu čakať mesiace! Takto k tomu došlo

Keď povedal mame, že je zaradený do rizikovej kategórie, tak iba utrúsila, že tento omyl môže byť pre neho budíčkom, ktorý potreboval. Užívateľov sociálnej siete Thorpova skúsenosť pobavila. Zaujímalo ich najmä to, prečo sa lekári nikdy predtým nezaoberali jeho "výškou". Liam dodal, že síce musí na očkovanie teraz čakať, ale na druhej strane je rád, že nepatrí do žiadnej rizikovej skupiny.  

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu