Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KORONAVÍRUS Vakcínu náhodou dostali ľudia, ktorí mali na ňu čakať mesiace! Takto k tomu došlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CAVE JUNCTION - Zdravotníci z amerického štátu Oregon, ktorí počas cesty z vakcinačného centra uviazli v snehovej búrke, zaočkovali ostatných vodičov. Urobili tak preto, aby zvyšné vakcíny nevyšli navnivoč a boli efektívne využité. Motoristi sa tak v priebehu pár minút dostali k očkovaniu, na ktoré by si inak museli počkať ešte niekoľko mesiacov.

Zdravotnícki pracovníci z okresu Josephine County sa koncom januára vracali z hromadného očkovania, ktoré prebehlo v priestoroch strednej školy v meste Cave Junction. Po ceste ich však zastihla snehová búrka, v ktorej uviazli. Mali však so sebou ešte šesť dávok vakcíny, pri ktorých hrozilo, že uplynie lehota ich trvanlivosti predtým, než sa stihnú využiť. Zdravotníci sa preto rozhodli osloviť vodičov, ktorí uviazli v kolóne s nimi, či sa nechcú zaočkovať. Sanitka stála neďaleko pre prípad, že by sa u niekoho z nich objavila nečakaná alergická reakcia. 

When Josephine County Public Health staff and volunteers concluded their mass vaccination event at the Illinois Valley...

Posted by Josephine County Public Health on Tuesday, 26 January 2021

Vakcíny sa nakoniec podarilo spotrebovať všetky. Jednu z nich dostal napríklad zamestnanec miestneho radu šerifa, ktorý sa mal dostaviť už na skoršie očkovanie, no práve kvôli metelici svoj termín nestihol. Takto si ho vakcína zhodou náhod našla sama. Riaditeľ okresného úradu pre verejné zdravie Mike Weber vyhlásil, že "toto bola jedna z najparádnejších akcií, akých bol kedy súčasťou". 

VIDEO Študent práva zašiel do potravín na nákup, odišiel zaočkovaný proti covidu-19!

Štát Oregon dostal viac ako 100-tisíc dávok vakcína od Pfizeru a Moderny. Momentálne tam stále prebieha prvá vlna očkovania, počas ktorej vakcínu dostávajú zdravotníci a učitelia. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaOregon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu