Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ak nie je dostatok vakcín zo zdrojov EÚ, vláda musí hľadať aj iné riešenia, odkazuje SMK

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages)

BRATISLAVA - Mimoparlamentá Strana maďarskej komunity (SMK) sa zasadzuje o čo najrýchlejšie očkovanie použitím čo najviac dostupných a bezpečných očkovacích látok proti ochoreniu COVID-19. Ak nie je k dispozícii dostatok vakcín zo zdrojov EÚ, vláda by mala hľadať aj iné riešenia. Téma by nemala byť podľa SMK politickou otázkou, pripomína dôležitosť ľudských životov.

"S ohľadom na to, že v súčasnej dobe nie je k dispozícii dostatok vakcín zo zdrojov Európskej únie, vláda musí hľadať aj iné riešenia. Veríme v to, že Slovensko disponuje dostatočne fundovanými odborníkmi, ktorí dokážu rozhodnúť, či je daná očkovacia látka vhodná a bezpečná v boji proti vírusu," konštatuje tlačový tajomník SMK Róbert Králik.

SMK zároveň zdôrazňuje, že na základe rozhodnutia odborníkov treba čím skôr zabezpečiť kúpu všetkých dostupných vakcín, ktoré dopomôžu k zdolaniu epidémie nového koronavírusu a prispejú k odľahčeniu maximálne preťaženého zdravotného systému. "Napriek tomu, že sa vláda verbálne zasadila o čo najrýchlejšiu a čo najplošnejšiu vakcináciu, jej včerajšie rozhodnutie určite nenapomôže k dosiahnutiu tohto cieľa," odkazuje SMK.

Slovensko nenakúpi vakcínu Sputnik V. Vládny kabinet vo štvrtok (18. 2.) neschválil uznesenie o jej nákupe. Uznesenie vetovala strana Za ľudí. Použitie Sputnika V sa podľa navrhovaného uznesenia malo povoliť po kladnom posúdení Štátnym ústavom pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) alebo po registrácii Európskou liekovou agentúrou (EMA).

Viac o téme: PandémiaSlovenskoSMKKoronavírusStrana maďarskej komunity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu