Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Šokujúci prípad dvoch kamarátok: Týždeň cestovali po celej krajine a roznášali nákazu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Austrálčanky Olivia Winnie Murangaová a Diana Lasuová cestovali z Melbourne cez Sydney do Brisbane. Ukázalo sa, že počas tohto osemdňového výletu sa nakazili koronavírusom. Je vysoko pravdepodobné, že kvôli nim ochorelo množstvo ďalších ľudí.

Austrálske médiá tento týždeň informovali o šokujúcom prípade dvoch infikovaných kamarátok, ktoré cestovali po krajine. Murangovej v utorok diagnostikovali COVID-19, o deň neskôr aj Lasuovej. Obe dostali pokutu vo výške 4000 austrálskych dolárov (cca 2420 eur) za to, že nedodržali karanténne opatrenia pre prekračovaní jednotlivých austrálskych štátov a klamali a zatajovali úradom informácie o tom, kde boli. Sestra jedného z dievčat mala tiež pozitívny test na koronavírus. Tretia kamarátka ešte testy neabsolvovala, no je v izolácii spolu s ďalšími dvomi dievčatami. 

Diana Lasuová
Zobraziť galériu (2)
Diana Lasuová  (Zdroj: Facebook/Diana Lasu)

Úrady sa teraz snažia vystopovať, kde všade sa dievčatá zdržiavali. Podľa doterajších zistení však išlo o viacero reštaurácií a barov, takže je viac ako pravdepodobné, že nakazili ďalších ľudí. Queenslandská polícia tvrdí, že jedna z troch žien nespolupracuje a nechce priznať, kde bola. Trojica ale údajne navštívila aj nezákonnúj párty v Melbourne, ktorej sa zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí. "Stále spolupracujeme s orgánmi vo Viktórii a zaujíma nás aj to, čo robili pred a po tom, ako prišli do Queenslandu," uviedol zástupca komisára Steve Gollschewski. 

Dôchodca (72) vyhlásil, že radšej zomrie, ako by nemal tri mesiace sex: Nakazil sa koronavírusom

Ženy leteli z Melbourne do Sydney 21. júla a v ten istý deň odtiaľ odleteli do Brisbane.  22. a 23. júla navštívili kresťanskú akadémiu Parklands Christian College v Park Ridge v Queenslande. Podľa úradov sa dievčatá zdržiavali aj v čajovni Heeretea Bubble Tea Shop v Sunnybank na predmestí Brisbane. "Som veľmi nahnevaná, že sa to stalo. Tieto dievčatá odišli do Viktórie, vrátili sa a poskytli úradom zavádzajúce informácie," vyhlásila premiérka Queenslandu Annastacia Palaszczuková. Zároveň prisľúbila, že v tejto veci prebehne dôkladné policajné vyšetrovanie.

Viac o téme: AustráliaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu