Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Storočná starenka prežila COVID-19: Neuveríte, aký priebeh ochorenia mala

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Newzee)

RANGÚN - Barmčanka Thein Kchinová má sto rokov a nielen, že prekonala koronavírus, ale dokonca ani nevedela, že je chorá. Keďže mala v septembri pozitívny test na COVID-19, umiestnili ju do izolácie. Medzitým sa infikovalo deväť jej príbuzných zo štyroch rôznych generácií. Stará dáma nemala žiadne symptómy a izoláciu strávila v strachu o zdravie svojich vnúčat.

"Nič som necítila, dobre som jedla, sama som sa sprchovala a normálne chodila," povedala žena, ktorá je teraz späť vo svojom dome v Rangúne a sú s ňou aj vnúčatá. V Barme sa podľa štatistiky Univerzity Johnsa Hopkinsa koronavírusom nakazilo vyše 29 000 ľudí a zomrelo 664 pacientov s ochorením COVID-19. Za najrizikovejších sú považovaní starí ľudia, pričom toto riziko je ešte vyššie v málo rozvinutých krajinách s nedostatočne vybaveným zdravotníctvom, čo je aj prípad Barmy.

Čulá pani Thein sa nad tým, že prežila COVID-19, vôbec nepozastavila a vyhlásila, že netrpí žiadnou inou chorobou. "Po druhej svetovej vojne to bolo oveľa horšie. Počula som, že táto pandémia je vo svete tiež nebezpečná, ale podľa mňa tá choroba nič nie je. Samozrejme, že mám obavy o svoje deti a vnukov. Ja sa smrti nebojím, som stará. Dostala som sa už z mnohých smrteľných nebezpečenstiev a z horších situácií."

VIDEO Storočná starenka prežila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Newzee)

Khinovej vnučka Win Win Ye dodala, že rodina je rada, že všetci príbuzní, ktorí sa infikovali, sú v poriadku. I tak ale medzi nimi stále pretrvávajú isté obavy. "Stále sa bojíme, že sa nakazíme znovu. Preto nikam nevychádzame, zavreli sme sa doma," povedala.

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19Thein Kchin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu