Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Záhada v prípade vraždy Floyda (†46): VIDEO Čo za podozrivý fľak mal odsúdený policajt na ruke?

Derek Chauvin mal na ruke zvláštny fľak. V skutočnosti to boli napísané telefónne čísla na jeho právnikov. Zobraziť galériu (3)
Derek Chauvin mal na ruke zvláštny fľak. V skutočnosti to boli napísané telefónne čísla na jeho právnikov. (Zdroj: SITA/Court TV via AP, Pool)

MINNEAPOLIS - Po tom, čo policajnému vrahovi Derekovi Chauvinovi (45) nasadili putá a policajti ho vyviedli zo súdnej siene, niektorí pozorovatelia zostali prekvapení. Na ľavej dlani mal zvláštne čierne škvrny.

Teraz je jasné, že to bolo to telefónne číslo jeho právnikov, ktoré mal Chauvin už pred rozsudkom napísané na svojej ruke!

VIDEO Padol VERDIKT v prípade vraždy Floyda (†46): Expolicajt je vinný, hrozí mu vysoký trest!

Derek Chauvin mal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Court TV via AP, Pool)

Advokát vraždiaceho policajta Eric Nelson pre americký spravodajský server TMZ uviedol, že Chauvin už predtým vedel, že ak bude usvedčený, okamžite pôjde do väzenia bez toho, aby mohol znova hovoriť so svojimi právnikmi - a prístup k telefónom je vo väzení obmedzený. Jedinou výnimkou sú hovory právnikom.

Derek Chauvin mal na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ AP)

Ale prečo si so sebou nevzal lístoček?

Sú to iba dohady. Ale je možné, že by mu boli okamžite po vstupe do väzenia odobraté všetky dokumenty. V takom prípade by nemohol okamžite kontaktovať svojich právnikov, pretože mu chýbalo číslo.

V súčasnosti sa očakáva, že Chauvin a jeho právni zástupcovia sa proti rozsudku odvolajú.

Aj na tomto videu vidno, že mal Chauvin čosi napísané na ruke.

Expolicajtovi hrozí až 40 rokov za mrežami

Derek Chauvin bol v utorok popoludní (miestneho času) uznaný vinným vo všetkých troch bodoch obžaloby 12-člennou porotou v Minneapolise v štáte Minnesota.

Chauvin si rozsudok o vine vypočul bez pohnutia. V súdnej sieni boli včera odsúdenému expolicajtovi nasadené putá - do vynesenia rozsudku bol na kauciu na slobode. Potom išiel rovno do väzenia.

V USA zatkli policajtku, ktorá smrteľne postrelila Afroameričana Wrighta

Chauvinovi teraz hrozia roky väzenia. Aký dlhý čas strávi Chauvin vo väzení za vraždu Georga Floyda († 46), zatiaľ nie je známe. Rozsudok bude vyhlásený do ôsmich týždňov. Za hlavné obvinenie z vraždy druhého stupňa hrozí maximálny trest 40 rokov väzenia.

Pred verdiktom panovala napätá atmosféra. „Bez ohľadu na to, čo sa stane v budove - dáme svetu vedieť, aký je verdikt: Chauvin je vinný,“ kričí do megafónu aktivista hnutia „Black Lives Matter“.

Radosť po rozsudku v Menneapolise

Malý park pred budovou súdu v centre Minneapolisu sa neustále plní ľuďmi, mnohí nesú vlajky a plagáty „George Floyd“. Skandovanie sa opakuje znova a znova. „Dve minúty!“ Krátko pred verdiktom: Mnohí stoja pri sebe a pozerajú do svojich smartfónov.

Potom došlo k výbuchu nadšenia, keď sudca Peter Cahill prečítal rozsudok: Chauvin je vinný! „All three“ (všetky body obžaloby), Dav teraz kričí. Ľudia sa objímajú navzájom, niektorí zdvihnú päste hore v studenom vetre, ktorý sa preháňa námestím.

Viac o téme: RukaVraždaFľakRozsudokGeorge FloydDerek Chauvin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu