Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Český George Floyd? Drsné VIDEO vyvolalo vášne, agresívny muž zomrel po tvrdom zásahu polície!

Polícia muža spacifikovala a držala na zemi. Zobraziť galériu (2)
Polícia muža spacifikovala a držala na zemi. (Zdroj: YouTube/ROMEA TV)

TEPLICE - V českom meste Teplice zomrel v sanitke v sobotu muž, proti ktorému predtým zasahovala polícia. Súdna pitva vylúčila súvislosť úmrtia s policajným zákrokom. Pitevná správa poukazuje na ovplyvnenie drogou. Amatérske video z policajného zásahu sa objavilo na sociálnych sieťach a je z neho zrejmé, že sa muž vzpieral a kričal a policajti proti nemu použili donucovacie prostriedky. Server Romea.cz upozornil, že ľudia prirovnávajú zásah k smrti George Floyda.

Vražda Georgea Floyda (†46): FOTO Hrozné podozrenie u súdneho lekára, bolo to všetko klamstvo?

Aj v Tepliciach podľa webu zasahujúci policajt niekoľko minút kľačal pacifikovanému Rómovi na krku. Kriminalisti a pracovníci odboru vnútornej kontroly prípad preverujú, uviedol policajný hovorca Daniel Vítek. Na objasnenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva, ktorej výsledkom je, že úmrtie nemá súvislosť s uvedeným zákrokom. Lekár už predtým ako predbežnú príčinu úmrtia určil predávkovánie drogami.

Spor medzi narkomanmi?

Vítek uviedol, že policajti v sobotu popoludní zasahovali v Tepliciach kvôli potýčke dvoch mužov, ktorí tiež poškodzovali cudzie autá. Keď na miesto prišla policajná hliadka, ležal podľa polície jeden z nich na zemi a mal zjavné zranenia. "Akonáhle sa k nemu policajti priblížili, začal byť agresívny, napadol ich a spôsobil im škrabance, jedného kolegu pohrýzol," objasnil Vítek.

Policajti použili donucovacie prostriedky a privolali podľa hovorcu sanitku. "V sanitke následne skolaboval a aj napriek resuscitácii sa nepodarilo obnoviť jeho životné funkcie," doplnil Vítek. Romea uviedla, že riaditeľ organizácie Khamoro vyzval na protest proti policajnému násiliu.

Český George Floyd? Drsné
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/ROMEA TV)

Spoločnosť Krajská zdravotná, pod ktorú spadajú okrem iného nemocnice v Ústí nad Labem či Tepliciach, sa k záležitosti s ohľadom na vyšetrovanie nebude vyjadrovať. ČTK to v pondelok povedala hovorkyňa spoločnosti Jana Mrákotová. Zásah u jedného z mužov potvrdil bez ďalšieho komentára hovorca českej krajskej záchrannej služby Prokop Volenik.

Viac o téme: SanitkaPolícia Teplice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu