Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhadná príčina: VIDEO Mrakodrap sa začal zrazu chvieť, ľudia utekali v panike ako o život!

(Zdroj: YouTube/Guardian News)

ŠEN-ČEN - V Šen-čene na juhu Číny boli v utorok popoludní evakuovaní ľudia zo 70-podlažného mrakodrapu potom, čo sa začal z doteraz neznámych príčin chvieť, informuje stanica BBC. V danom čase nebolo zaznamenané žiadne zemetrasenie. Na záberoch z miesta je vidieť, ako od približne 300-metrovej budovy s názvom SEG Plaza utekajú stovky vydesených ľudí.

Záhadný let z Indie: Všetci pasažieri mali pred cestou negatívny test, po pristátí prišiel šok!

Dvadsať rokov stará výšková budova stojí v centre Šen-čenu, dvanásťmiliónovej metropole, ktorá je obľúbeným cieľom nakupujúcich a rýchlo sa rozvíjajúcom centrom technologického priemyslu a inovácií. Vnútri mrakodrapu, ktorý je podľa on-line databázy výškových budov 104. najvyšším v Číne a 212. na svete, sa nachádzajú kancelárie a obchody s elektronikou.

Čínsky denník Global Times uviedol, že vedenie štvrte v Šen-čene, v ktorej SEG Plaza stojí, dostalo správy o otrasoch od zamestnancov pracujúcich v budove o 12.31 h. miestneho času. Do 14.00 h. boli všetci z budovy evakuovaní. Pri predbežnom preskúmaní budovy neboli zistené "žiadne trhliny v zemi okolo mrakodrapu" a žiadne poškodenia vonkajších stien, uviedli v neskoršom vyhlásení miestne úrady.

V Číne sa čas od času budovy zrútia, pripomenula BBC. V marci minulého roka spadol v Čchuan-čou na juhovýchode Číny hotel, ktorý bol využívaný ako koronavírusové karanténne zariadenie. Pri nešťastí zahynulo 29 ľudí.

Viac o téme: MrakodrapZáhadaČínaChvenieSEG Plaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu