Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Obávaný mafián sa roky ukrýval v Karibiku: Hlúpa chyba! Prezradilo ho varenie na YouTube

Francesco Pelle bol zatknutý v nemocnici v Benfice. Zobraziť galériu (2)
Francesco Pelle bol zatknutý v nemocnici v Benfice. (Zdroj: Profimedia)

BOCA CHICA - Jeho láska k talianskej kuchyni a YouTube sa teraz stala osudnou pre šéfa ´Ndranghety Marca Biarta. 53-ročný muž, ktorý je roky hľadaný a je jedným z najnebezpečnejších mafiánskych bossov, bol chytený v meste Boca Chica na ostrove Santo Domingo. Spolu s manželkou mal na YouTube kanál o varení, v ktorom predstavoval talianske recepty.

Aj keď šéfovi na úteku nikdy nebolo na videách na YouTube vidno tvár, vyšetrovatelia ho spoznali podľa niektorých tetovaní. Bol vydaný do Talianska a na milánske letisko Malpensa prišiel v pondelok. „Láska k talianskej kuchyni umožnila sledovať stopy, ktoré zostali na internete a na sociálnych sieťach,“ napísala polícia vo svojej správe.

V Portugalsku zatknutý ďalší šéf mafie

Lisabonská polícia pátrala po ďalšom bossovi ‘Ndranghety Francescovi Pellem, ktorý bol za vraždu odsúdený na doživotie. Na úteku bol od júna 2019. Pelle bol zatknutý v nemocnici v Benfice. Patrí do klanu Pelle-Vottari-Romeo, ktorý sa stal medzinárodne známym kvôli mafiánskemu masakru v Duisburgu 15. augusta 2007. Šesť členov klanu bolo zastrelených pred talianskou reštauráciou v Duisburgu.

Pozadím masakru bolo nepriateľstvo medzi rodinami ‘Ndrangheta Nirta-Strangio a Pelle-Vottari-Romeo. Motívom bola pravdepodobne pomsta: 33-ročná Maria Strangio, manželka šéfa klanu Strangio, bola zavraždená na Vianoce 2006 v kalábrijskej mafiánskej bašte San Luca - za zločinom mala údajne byť strana Pelle Vottari. Za vraždu Márie Strangiovej bol Francesco Pelle odsúdený na doživotie.

Viac o téme: BossMafiaZatýkanie´Ndrangheta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu