Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Členovia najobávanejšej talianskej mafie za mrežami: Vďaka tipu od akčnej babičky

Záber z policajnej akcie
Záber z policajnej akcie (Zdroj: YouTube/Pupia Crime/Carabinieri Cosenza)

RÍM - Talianska polícia vykonala záťah proti členom mafiánskej organizácie 'Ndrangheta na základe tipu od babičky, ktorá sa kvôli drogám obávala o osud svojho vnuka. Policajti vďaka tomu v Kalábrii pozatýkali 18 ľudí zapojených do obchodu s narkotikami, ktorý zaisťoval mafiánsky klan Muto.

Európu zaplavujú drogy: Brutálne kartely sa spojili s talianskom mafiou a rumunskými gangmi

"Babička oslovila žandárov a požiadala ich, aby zachránili jej vnuka od zvodov sveta drog," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii veliteľ žandárov z kalábrijského mesta Cetraro Piero Sutera.

Vyšetrovatelia zistili, že členovia klanu Muto sa okrem obchodu s drogami zamerali aj na vydieranie podnikateľov v turistickom sektore. Prokurátor Nicola Gratteri novinárom povedal, že časť z peňazí získaných vydieraním potom mierili väzneným členom klanu a ich rodinám.

Gratteri teraz figuruje ako hlavný žalobca v maxiprocese proti členom mafie 'Ndrangheta, ktorý sa začal pred kalábrijským súdom v januári. Obžalovaných je v ňom 330 ľudí, a ide tak o najväčší proces s talianskou mafiou od 80. rokov minulého storočia.

Viac o téme: Mafia'Ndrangheta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu