Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Talianska polícia zhabala 1,3 tony kokaínu pašovaného mafiou 'Ndrangheta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia v stredu oznámila, že v uplynulom týždni zhabala 1,3 tony kokaínu, ktorý do Európy prepašovala kalábrijská odnož mafie 'Ndrangheta. Informovala o tom agentúra AFP.

V rámci troch operácií v juhotalianskom prístave Gioia Tauro policajti za pomoci skenerov odhalili dodávku čistého kokaínu, ktorá by mala na čiernom trhu odhadovanú hodnotu 260 miliónov eur. Droga bola ukrytá v kontajneroch s kávou a mrazeným mäsom z Brazílie a exotickým ovocím z Ekvádoru. Členovia 'Ndranghety pri pašovaní a ukrývaní drog využívajú podľa vyhlásenia polície "často veľmi rôznorodé metódy a neustále ich vyvíjajú", preto vyšetrovatelia musia prispôsobovať svoju pátraciu taktiku.

Táto zachytená zásielka kokaínu dorazila do najväčšieho talianskeho prístavu Gioia Tauro, ktorý 'Ndrangheta ovláda a polícia ho vo zvýšenej miere monitoruje. Prístav je zároveň vstupnou bránou pre narkotiká. 'Ndrangheta je považovaná za najmocnejšiu skupinu organizovaného zločinu v súčasnom Taliansku. Jej členovia sa orientujú najmä na pašovanie drog. Podľa dostupných údajov stojí až za 80 percentami drog dovezených do Európy.

Viac o téme: MafiaPolícia Taliansko'Ndrangheta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu