Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spor o rúško sa vyhrotil: VIDEO Muž zvalil dôchodcu (76) surovo na zem a bil ho do hlavy

Neovládol sa a zbil dôchodcu Zobraziť galériu (2)
Neovládol sa a zbil dôchodcu (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Pražskí policajti pátrajú po útočníkovi, ktorý koncom februára napadol seniora v stanici metra Střížkov. Útoku predchádzal slovný spor o nosení rúška. Sedemdesiatšesťročný muž utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo lekárske ošetrenie. Kriminalisti dnes zverejnili video z bezpečnostných kamier, hľadajú svedkov a žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po podozrivom. Páchateľovi hrozia až tri roky väzenia za ublíženie na zdraví a výtržníctvo.

Polícia sa činila: Stotožnila mladíka, ktorý v Nitre napadol muža po upozornení na rúško

Doposiaľ neznámy útočník napadol staršieho muža vo štvrtok 25. februára priamo na nástupišti metra v stanici Střížkov v Prahe 9. "Podozrivý mal so seniorom najprv slovnú výmenu názoru kvôli nenasedenému rúšku," uviedla policajná hovorkyňa Violeta Siřišťová. Keď senior odchádzal, muž, s ktorým sa dostal do sporu, sa za ním rozbehol, chytil ho za bundu, zvalil na zem a niekoľkokrát ho udrel do hlavy. Spôsobil mu tak zranenia, ktoré museli ošetriť lekári.

Muž napadol dôchodcu v pražskom metre kvôli sporu o rúško (Zdroj: Polícia ČR)

Policajti po čine zaistili kamerové záznamy, na ktorých je vidieť podozrivý. Bol oblečený do čiernej bundy s kapucňou a rovnako farebných nohavíc s bielymi pruhmi "Ak muža na záberoch spoznávate, alebo viete, kde by sa mohol zdržiavať, ozvite sa prosím na linku 158," vyzvala Siřišťová. Kriminalisti tiež hľadajú svedkov napadnutia, ktorí tiež môžu volať na tiesňovú linku.

Spor o rúško sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia ČR)

Viac o téme: MetroNapadnutieRúškoútok Praha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu