Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Prežili peklo! Vytrhané zuby aj pazúre... VIDEO Zúbožené tigre a levy zachránili z cirkusov hrôzy

Zúbožených tigrov zachránili z cirkusov hrôzy Zobraziť galériu (4)
Zúbožených tigrov zachránili z cirkusov hrôzy (Zdroj: SITA/AP Photo/Jerome Delay)

GUATEMALA - Konečne sa majú dobre. Z guatemalských cirkusov bolo zachránených 21 levov a tigrov. Informovala o tom agentúra Reuters s tým, že z príšerných podmienok ich dostala medzinárodná nezisková organizácia Animal Defenders International. Podľa jej informácií chýbali zvieratám očné zuby aj pazúre.

Tím medzinárodnej organizácie Animal Defenders International (ADI) premiestnil levov a tigrov po tom, ako presvedčil guatemalskú vládu, aby presadila zákaz držania zvierat v cirkusoch z roku 2018. Informovala o tom agentúra Reuters

Zvieratá si v guatemalskom cirkuse museli prejsť peklom
Zobraziť galériu (4)
Zvieratá si v guatemalskom cirkuse museli prejsť peklom  (Zdroj: SITA/AP Photo/Jerome Delay)

Zvieratá boli v neskutočnom stave, s niektoré mali orezané labky na nohách, aby sa zabránilo rastu pazúrov a tiež mali vylámané očné zuby, aby nemohli aktérov pohrýzť. „Bola to najťažšia operácia, akú sme kedy mali,“ povedala prezidentka ADI Jan Creamer. "Bolo tu veľa hrozieb pre nás, pre zvieratá a aj pre celú operáciu a museli sme skutočne bojovať," dodala.

Skupina z ochrany zvierat z ADI uviedla, že tigre a levy boli vystavené dlhotrvajúcemu väzneniu a zlému zaobchádzaniu. Zvieratá boli chované v stiesnených podmienkach a nemali takmer žiaden pohyb. Ako krmivo im celý doterajší život slúžili kuracie nohy, vychudnuté zvieratá sa sotva udržali na nohách. 

Prežili peklo! Vytrhané zuby
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jerome Delay)

Prevezené boli do rezervácie v južnej Afrike, kde sa o ne starajú skúsení veterinári, informuje agentúra Reuters. Dovtedy sa o ne starali v záchrannom stredisku ADI. Nezisková organizácia vykonala podobné operácie v Bolívii, Peru a Kolumbii a zachránila takmer 200 zvierat.

Prežili peklo! Vytrhané zuby
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Jerome Delay)

 „Tieto zvieratá zažili celý život utrpenie a zneužívanie v cirkusoch v Guatemale, ale tieto dni sú už preč. V ADI Wildlife Sanctuary, našom mieste plnej láskavosti, tigre a levy môžu behať, hrať sa a skúmať svoje nádherné prírodné prostredie pod africkým slnkom," povedala prezidentka ADI pre One Green Planet.

Viac o téme: CirkusTigreGuatemala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu