Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Do zoo priviezli z poľsko-bieloruských hraníc deväť tigrov: Sú v hroznom stave

(Zdroj: youteube/ Miasto Poznań)

POZNAŇ - Deväť tigrov, ktoré na celé dni uviazli na poľsko-bieloruských hraniciach, dorazilo vo štvrtok ráno do zoologickej záhrady v meste Poznaň na západe Poľska. Zoo následne informovala, že zvieratá sú v hroznom stave a jedno z nich prevoz možno neprežilo, píše agentúra DPA.

Tigre vycestovali 22. októbra z okolia talianskej metropoly Rím a smerovali k adresátovi do Ruska. V sobotu sa však "zasekli" na hraniciach Poľska s Bieloruskom. Bieloruské úrady ich totiž z dôvodu chýbajúcich veterinárnych dokladov odmietalo vpustiť na územie svojej krajiny. Stav zvierat následne znepokojil úrady v meste Poznaň, ktoré dovolili tamojšej zoo, aby tigrom poskytla dočasné prístrešie.

Zoo vo štvrtok na Facebooku oznámila, že tigre prišli vo veľmi zlom stave, sú slabé, dehydrované a veľmi vystresované. Zo štyroch zvierat, ktoré sa dosiaľ podarilo z klietok vybrať, ostanú dve v zoo v Poznani a ďalšie dve prevezú do inej poľskej zoo. Jeden z tigrov, ktoré doviezli do poznanskej zoo, sa po príchode začal správať agresívne a zablokoval klietky, v ktorých boli ďalšie zvieratá. Zoo zároveň informovala, že zviera v jednej z týchto klietok nejaví známky života.

"Situácia je naďalej dramatická a stav zvierat je veľmi žalostný," napísala inštitúcia na Facebooku. Zoo ešte v stredu obvinila majiteľa tigrov zo spáchania trestného činu týrania zvierat, čo nahlásila príslušným úradom. Prípad teraz vyšetrí prokuratúra. Prevážaných bolo z Talianska pôvodne desať tigrov, pričom jeden z nich už počas prevozu uhynul. Viaceré zo zvierat cestovali celé dni v drevených klietkach bez otvorov na dýchanie, píše DPA. Niektoré poľské média informovali, že tigre cestovali do cirkusu.

Viac o téme: HraniceZooPoľskoPoznaň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu