Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Malý hrdina! Vnuk (9) zachránil topiacu sa babičku: Dokázal to vďaka jedinej veci

Kian Aliffe s babičkou Zobraziť galériu (3)
Kian Aliffe s babičkou (Zdroj: Archív rodiny Davies)

LLANELL - Malý hrdina! Aj tak možno nazvať deväťročného chlapca z mesta Llanell vo Walese. Ten ani sekundu nezaváhal a zachránil svoju babičku, ktorá sa topila vo vani. A dokázal to vďaka jedinej veci...

Každý rodič sa hnevá, keď jeho dieťa trávi veľa času na sociálnych sieťach a počítači. V tomto prípade však práve "surfovanie" na internete prispelo k záchrane života. Kian Aliffe (9) bol so svojou babičkou Angelou Jonesovou (51) sám v dome, keď sa musel pasovať s ťažkou situáciou. Informoval o tom portál britský portál dailymail. Kian počul tichý a zvláštny zvuk vychádzajúci z kúpeľne na poschodí, a to aj napriek tomu, že mal na ušiach slúchadlá.

Keď šiel skontrolovať svoju babičku, pani Jonesovú, uvidel ju, "ako sa vznáša vo vode s otvorenými očami." Deväťročný chlapec nezaváhal a okamžite začal konať. Pred utopením vo vani ju zachránil pomocou schopností, ktoré sa naučil z YouTube. 

Kian si totiž hneď spomenul, že na YouTube videl video o dievčati zachránenom pred utopením v bazéne. Ako ďalej informoval portál, školák okamžite vedel, že babičke musí zdvihnúť hlavu z vody a vypustiť vodu, aby sa nezačala opäť topiť. Keď si bol istý, že je v bezpečí, utekal do susedného domu búchať v zúfalstve o pomoc, kde však nedostal žiadnu odpoveď. Vytočil tak hneď číslo 999 a čakal na pomoc. Vďaka okamžitej reakcii vnuka tak babička prežila a teraz sa zotavuje v nemocnici. 

Matka neskrýva hrdosť na svojho syna

Kianova matka, Hailey Daviesová, prišla na scénu v rovnakom čase ako sanitka, informoval portál Wales Online„Hneď ako som sa tam dostala, vedela som, že niečo nie je v poriadku, keď som videla Kiana sedieť pred domom. Potom mi povedal, že čaká na sanitku," opísala svoje pocity Haley. Ako ďalej dodala, vždy synovi hovorila, aby netrávil toľko času na internete. No práve video z internetu, ktoré videl Kian, zachránilo jej mame živote.

„Nie veľa dospelých by vedelo, čo robiť v tejto situácii, takže skutočnosť, že nespanikáril, je úžasná," neskrýva Kianova matka hrdosť na svojho syna. Ako ďalej uvádza, „čo je ešte čudnejšie, je to, že Kian je čiastočne hluchý a v tom čase počúval hudbu cez slúchadlá, takže počul len slabé šplechnutie a výkrik jeho mena." 

Lekári uvádzajú, že keby tam nebol Kian, situácia by mohla byť oveľa horšia. Pani Daviesová na záver dodala: „Niet pochýb o tom, že Kian zachránil život mojej mamy, a keby tam nebol, alebo nevedel, čo robiť, bojím sa premýšľať, čo by sa stalo.“ 

Viac o téme: ZáchranaLlanellKian AliffeAngela Jonesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu