Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poznáme druhú obeť londýnskeho vraha: Prihlásila sa na akciu pre väzňov ako on a v ten istý deň ju zabil!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Metropolitan Police)

LONDÝN – Študentka Cambridgea, účastníčka konferencie o rehabilitácii väzňov, kde sa začal šialený útok Usmana Khana, sa dobrovoľne prihlásila v deň, keď zomrela. Ďalšou obeťou bol Jack Merritt, koordinátor konferencie. Ich rodiny im vzdali hold.

Druhou obeťou teroristického útoku na London Bridge sa stala mladá absolventka univerzity v Cambridgei, 23-ročná Saskia Jonesová zo Stratfordu nad Avonom. Zúčastnila sa na konferencii s väzňami, ktorých sa snažila pomôcť rehabilitovať a zomrela rukou jedného z nich.
Rodina dievčiny jej vzdala hold a uviedla, že bola symbolom túžby po „naplnenom živote“. 

Poznáme druhú obeť londýnskeho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Metropolitan Police)
„Saskia mala vtipný, láskavý a pozitívny vplyv na život mnohých ľudí,“ uviedla rodina. "Mala úžasný zmysel pre zábavu a bola veľkorysá do tej miery, že vždy chcela vidieť na ľuďoch len to najlepšie. Zamýšľala naplno žiť život a cítila úžasný smäd po vedomostiach, čo jej umožnilo byť tým najlepším, čím mohla byť. Saskia oduševnene poskytovala neoceniteľnú podporu obetiam kriminálnej nespravodlivosti, čo ju viedlo k tomu, aby sa prihlásila do náboru budúcich absolventov polície, ktorí sa chcú špecializovať na podporu obetí.

Je to pre rodinu mimoriadne bolestivé obdobie. Odchod Saskie v našich životoch zanechal obrovskú prázdnotu a žiadame, aby sa plne rešpektovalo naše súkromie. “

Obeť londýnskeho útoku: Jack Merritt vzdelával odsúdených, bývalý väzeň Usnam Khan ho surovo zavraždil

Polícia útočníka Usmana Khana zastrelila, no on predtým stihol zabiť dvoch nevinných mladých ľudí. Pri útoku boli zranení ďalší traja ďalší ľudia, z ktorých jeden je pracovníkom univerzity, uviedol zástupca rektora univerzity Stephen Toope.
V nedeľu sa jeden zo zranených pri hroznom útoku mohol vrátiť domov, zatiaľ čo dvaja ďalší zostávajú v nemocnici.

Desivé správy z Londýna: Polícia zneškodnila útočníka s nožom, ktorý pobodal niekoľko ľudí

Rektor Cambridgeskej univerzity Stephen Toope označil správy za ničivé a dodal: „Zlomilo ma, keď som sa dozvedel, že medzi obeťami útoku na London Bridge bol pracovník a absolventka univerzity v Cambridge, ktorí sa zúčastnili na udalosti pri príležitosti päťročného trvania programu Learning Together. To, čo malo byť radostnou príležitosťou na oslavu úspechov tohto jedinečného a spoločensky transformačného programu, ktorý usporiadal náš kriminologický ústav, bolo namiesto toho prerušené hrozným činom. Som nešťastný, že vám musím oznámiť, že bol zabitý koordinátor kurzu Jack Merritt a naša bývalá študentka Saskia Jonesová. Obaja boli absolventmi Cambridge. Medzi troma zranenými je tiež pracovník univerzity. Naša škola odsudzuje tento odporný a nezmyselný teroristický čin. Naše myšlienky a najhlbší súcit sú s obeťami a ich rodinami.“
 

Viac o téme: RektorŠtudentkaTeroristický činCambridgeLondonBridgeSaskia Jonesová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu