Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Krvavá dráma na maďarskej škole: Žiak pobodal nožom svoju učiteľku

(Zdroj: Repro foto YouTube/ ATV Magyarország)

BUDAPEŠŤ - Po štvrtkovom útoku žiaka učilišťa v severomaďarskom Győri na učiteľku nožom sa v piatok Demokratické odbory pedagógov (PDSZ) obrátili na rezort ľudských zdrojov, aby sa začal zaoberať otázkou bezpečnosti osôb plniacich verejné úlohy. PDSZ o tom informovala agentúru MTI.

Vo štvrtok 17-ročný žiak odbornej školy zameranej na strojárstvo a informatiku pobodal počas vyučovania 51-ročnú učiteľku. Ženu s viacerými bodnými ranami previezli do nemocnice. Jej stav stabilizovali a je mimo ohrozenia života. Páchateľa zadržala polícia, ktorá ho stíha pre podozrenie z pokusu o vraždu.

PDSZ pripomenul, že na problém bezpečnosti učiteľov upozornil verejnosť i príslušné orgány už 16. októbra po tom, čo sa na Facebooku šíril videozáznam z páchania fyzického násilia na učiteľovi. Odborári vtedy zdôraznili, že za prioritu považujú bezpečný výkon práce učiteľov, ako aj zachovanie ich dôstojnosti.

Na októbrové upozornenie PDSZ nikto nezareagoval. Po štvrtkovom útoku na učiteľku sa preto teraz odborári opäť obrátili na rezort ľudských zdrojov. Ministrovi Miklósovi Káslerovi odkázali, že k tomu, že sa v Győri nestala tragédia, prispelo iba šťastie.

Viac o téme: UčiteľkaMaďarskoútok nožomGyőri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu