Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Desivé správy z Londýna: Polícia zneškodnila útočníka s nožom, ktorý pobodal niekoľko ľudí

London Bridge je kvôli incidentu uzatvorený. Zobraziť galériu (5)
London Bridge je kvôli incidentu uzatvorený. (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

LONDÝN - Britská polícia informovala o nešpecifikovanom incidente na londýnskom moste London Bridge. Podľa svedkov bolo z miesta činu počuť streľbu, píšu tlačové agentúry AP a AFP.

Londýnska metropolitná polícia zverejnila na Twitteri správu s tým, že rieši incident na londýnskom moste London Bridge. Podľa spravodajskej televíznej stanice BBC most ponad rieku Temža uzavreli. Streľbu potvrdil novinár BBC John McManus s tým, že videl skupinu mužov zapojených do bitky a takisto videl niekoho ležať na zemi.

London Bridge je kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Na miesto následne prišli policajti a bolo počuť streľbu. Polícia vyzvala obyvateľov, aby sa k miestu nepribližovali. Podľa posledných informácií polícia na moste zastrelila jedného muža. Incident na London Bridge označila za útok nožom, útočník mal pobodať niekoľko ľudí, presný počet zatiaľ nie je jasný.

Istá žena uviedla: „Práve som kráčala po moste a počula som za sebou štyri alebo päť výstrelov. Hneď som sa rozbehla. Ani som sa neobzrela. Nemám potuchy, či to bola polícia alebo nie. Bola som vydesená.“

Met Police tweetovala, že sa zaoberajú „riešením incidentu na London Bridge“. Napísali: „Ak ste blízko scény, postupujte podľa pokynov ktoréhokoľvek dôstojníka na zemi.“ Na mieste činu sú psovodi s policajnými psami.

London Bridge je kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Predpokladaný páchateľ v prípade piatkového útoku nožom v oblasti londýnskeho mosta London Bridge zomrel po tom, ako ho postrelili policajti. Útočník mal na sebe atrapu výbušného zariadenia. Polícia prípad vyhlásila za teroristický čin.

Na tlačovej konferencii to v piatok večer oznámil predstaviteľ londýnskej metropolitnej polície a veliteľ špeciálnych jednotiek Neil Basu, píše televízia Sky News. Pri incidente utrpelo viacero ľudí zranenia. Basu počet zranených nespresnil.

London Bridge je kvôli
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Frank Augstein)

Viac o téme: MostStreľbaLondýn
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu