Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Úplný stredovek: Mladý Brit po hádke s družkou hodil svojho synčeka (†1) z mosta do rieky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/E. B.)

MANCHESTER - V stredoveku hádzali z mosta do rieky údajné bosorky, dodnes sa tak na dedine zbavujú neželaných šteniat či mačiat. Inšpiroval sa mladík (22) týmito neľudskými skutkami? Vraj sa pohádal s tehotnou družkou a vyvŕšil sa na nevinnom synovi. Dieťa v koši hodil z mosta do rieky Irwell. Potom odišiel do krčmy.

Šokovaní svedkovia v stredu popoludní videli, ako muž identifikovaný ako Zak Bennett-Eko (22) hodil z mosta kôš s dieťaťom do rieky. Údajný vrah potom vošiel do neďalekého pubu Lock Keeper v Radcliffe. Barmanka pracujúca v krčme uviedla, že muž požiadal o drink, ale povedal, že nemá peniaze. „Potom dnu vbehli viacerí ľudia s krikom, že v rieke je dieťa,“ dodala barmanka. Ďalší svedok uviedol: „Bolo to veľmi malé dieťa, myslel som si, že je to bábika, keď som ho videl v rieke. O tom množstve policajtov som si hneď pomyslel, že asi niekoho naháňajú.“

Úplný stredovek: Mladý Brit
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/E. B.)
Barmanka opísala, čo robil vrah: „Sedel tam a hľadel do prázdna, nehýbal sa, jeden zo zákazníkov teda zavolal políciu a ten muž povedal len toľko, že hodil svoje dieťa do rieky. Všetci boli rozčúlení a zdesení, len on nie. Sedel, hľadel a nehýbal sa.“ Anastasia Wardová, ktorá žije pri moste, povedala: „Videla som matku prechádzať sa s dieťaťom tu naokolo okolo 16.00. Asi o 16.25 pristála na moste helikoptéra, prišlo viac policajtov, ako som kedy videla, a davy ľudí.“ Záchranári vytiahli dieťa z vody asi sto metrov po prúde od mosta a snažili sa ho oživiť. Previezli ho do nemocnice, ale krátko nato zomrelo. Muža v krčme zatkla polícia, začalo sa vyšetrovanie vraždy. 

Úplný stredovek: Mladý Brit
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Manchester Police)

Vo štvrtok ráno boli na moste desiatky kytíc, sviečky a plyšové medvedíky. Detektív Jamie Daniels z manchesterskej polície uviedol: „Toto je neuveriteľne tragická udalosť, ktorá viedla k tomu, že nevinný chlapček stratil život. Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sme podporili jeho rodinu v týchto nepredstaviteľne zničujúcich okamihoch. Viem, že jeho strata zasiahla celú našu obec, naše myšlienky sú dnes večer s jeho milovanými. Stala sa vražda a usilovne pracujeme na tom, aby sme vyšetrili okolnosti, ktoré viedli k tomu, že chlapček zomrel v rieke. "

Úplný stredovek: Mladý Brit
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Manchester Police)
​Obyvatelia mestečka Radcliffe reagovali na sociálnych médiách a vyjadrili svoj šok. Istý užívateľ poznamenal: „Úplne hrozné, nepochopiteľné. Pracoval som v Radcliffe, poznám túto oblasť, ale aj tak je to strašné. “ Ďalšia napísala: „Bolí ma srdce. Ako sa takýto skutok dá hodnotiť ako nehoda? Ja to nechápem. Odpočívaj v pokoji, človiečik.“ Užívateľ Facebooku uviedol, že vo štvrtok sa pri moste, kde došlo k incidentu, bude konať smútočný obrad so sviečkami. Matka malého Zakariho Bennetta Emma Bloodová (22) oplakáva synčeka na Facebooku, ale doteraz sa nevie, kde bola, keď jej dieťa skončilo v chladnej vode Irwellu.
Úplný stredovek: Mladý Brit
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/E. B.)
Polícia naliehavo žiada občanov, aby sa prihlásili, ak boli svedkami tohto incidentu alebo poznajú otca mŕtveho dieťaťa.

Viac o téme: RiekaKrčmaHádkaChlapčekMostManchester
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu