Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bezcitná matka nechala malé deti 11 dní bez jedla a vody: VIDEO totálneho pekla, smrť chlapčeka (†1)

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: profimedia.sk)

KYJEV - Trojnásobná matka Vladislava Trokhimchuková (23) ponechala svoje dve malé deti dlhých 11 dní zamknuté v byte a sama odišla s novým priateľom a ich novonarodenou dcérkou. Deti boli ponechané bez potravy či vody a takmer dvojročný chlapec Danill podľahol podvýžive. Staršie dievčatko Anna akoby zázrakom prežilo. Chladnokrvnú Vladislavu odsúdili na osem rokov väzenia, no na slobodu sa môže dostať už o krátky čas. Potom bude mať možnosť starať sa o najmladšiu dcéru Sofiu.

Jitka (37) mala synčeka Davidka (†9) bodať do srdca! Fetovala, bola na hlavu, tvrdia susedia

Trokhimchukovú uväznili za úmyselnú snahu vyhladovať svoje deti a vraždu v ukrajinskom hlavnom meste Kyjeve. Podľa prokurátorov Danill zomrel 3. decembra 2016 a takmer trojročná sestrička Anna strávila sama s jeho bezvládnym telom tri dni. Prežila iba vďaka tomu, že pila vodu z vázy, no aj v tak v čase záchrany trpela akútnou podvýživou.

Noviny Fakty uviedli, že matka mučila svoje deti pre zisk. Mala vraj v pláne zverejniť neskôr ich fotografie na sociálnych sieťach a tvrdiť, že majú smrteľné ochorenie, a tak vylákať od ľudí peniaze.

Bezcitná matka nechala malé
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Sudkyňa Galina Bondarenková označila matku za „cynickú a bezcitnú“, ale trest, ktorý jej uložila, vyvolal pobúrenie. Očakávalo sa, že Trokhimchuková dostane doživotie, namiesto toho si prostredníctvom videoprepojenia vo väzenskej cele vypočula verdikt osem rokov za mrežami. Po vyhlásení rozsudku sa rozosmiala a zatlieskala. Po započítaní času, ktorý už strávila vo väzbe, by sa totiž mohla dostať na slobodu už o tri roky. Prokuratúra sa však mieni proti rozsudku odvolať.

Zavretí v pekle

Zatiaľ čo sa Trokhimchuková zabávala so svojím novým priateľom Antonom Podchapkom a ich spoločnou dcérkou, dve zvyšné deti z predošlého manželstva zostali samy doma dlhých 11 dní. Dokonca vo dverách bol zamotaný uterák tak, aby sa nemohli dostať do kuchyne. Na stenách, kde sa pokúšali jesť tapetu, sa našli stopy po zuboch. Deti boli také hladné, že dokonca konzumovali svoje vlastné exkrementy.

Bezcitná matka nechala malé
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Súrodenci v zúfalstve odtrhli linoleum z podlahy a pokúsili sa zväčšiť medzeru pod dverami. V chladničke síce bolo jedlo, ale deti sa k nemu nemohli dostať. Bývalá svokra sa pokúsila získať prístup do bytu, ale nemala kľúč, uviedol Trokhimchukovej exmanžel a otec detí Alexej.

Bezcitná matka nechala malé
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Svoj čin oľutovala

Bola to nakoniec samotná matka, ktorá našla svoje deti po 11 dňoch. Anna bola v bezvedomí a Danill bol mŕtvy. „Išla som za deťmi - s potravinami a hračkami. Anna ležala na posteli a spala. Zobudila som ju, dala som jej cottage cheese a banán. Držala som ju v náručí. A potom bolo všetko ako v hroznom sne. Nerozumiem tomu, ako sa to stalo," povedala Trokhimchuková polícii.

„Nedokážem nájsť pre seba ospravedlnenie. Vždy som chcela pre deti to najlepšie. Snívala som o tom, že budú študovať, žiť inak ako ja, lepšie. Aby mali všetko. Veľmi to ľutujem. Nerozumiem tomu, čo som urobila...," kajala sa krkavčia matka, ktorá bola podľa vyšetrenia psychiatra spôsobilá čeliť svojmu ohavnému skutku pred súdom.

Bezcitná matka nechala malé
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej nový milnec Podchapko pre Fakty uviedol, že mu Vladislava povedala, že o deti sa stará ich babička. Fotografie v Trokhimchukovej profile na sociálnej sieti z obdobia pred incidentom sú plné odkazov lásky k jej deťom. Mala nový iPhone a nevyzeralo to, že by rodina trpela finančnou núdzou. Po smrti mladšieho brata, bola dcérka Anna daná na adopciu. Vladislava však bude môcť po prepustení z väzenia vychovávať svoju mladšiu dcéru Sofiu.

Viac o téme: DetiHladVäzenieVladislava Trokhimchuková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu