Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Adamkovi (8) operovali mandle: VIDEO Horor v nemocnici, zdravý chlapček skončil s poškodením mozgu

Adamova prognóza nie je dobrá. Zobraziť galériu (4)
Adamova prognóza nie je dobrá. (Zdroj: ČT24/Infiltrace: Obchod se svědomím)

PARDUBICE - Osemročný Adam prišiel v máji roku 2017 do pardubickej nemocnice na operáciu nosných mandlí ako zdravý chlapec. Odišiel z nej po ôsmich mesiacoch v bdelej kóme. Tento nešťastný ľudský príbeh teraz zachytáva český dokument "Infiltrácia: Obchod so svedomím". Použité sú v ňom zábery z bezpečnostných kamier z chodieb zdravotníckeho zariadenia, na ktorých vidno, ako chlapec silno krváca, no pomoc je v nedohľadne. Nakoniec došlo až k poškodeniu mozgu.

VIDEO zo skalickej nemocnice vyvolalo pobúrenie: Pacienta nechali čakať s prudkými bolesťami!

Lekári v pardubickej nemocnici sa rozhodli, že chlapcovi spolu s nosnými mandľami budú operovať aj tie krčné. Štyri dni po zákroku však v noci začal krvácať. Aj keď jeho mama chcela, aby ich zobrali na ARO, poslali ich iba do ORL ambulancie, ktorá bola navyše zamknutá.

FOTO a VIDEO nie sú vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou!

Adamkovi (8) operovali mandle:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT24/Infiltrace: Obchod se svědomím)

Práve tam zachytila bezpečnostná kamera veľmi silné zábery, ktoré sú doslova nočnou morou každého pacienta. V dokumente sú použité aj informácie získané z nahrávok telefonátov so záchrannou službou. Matka na lavičke na chodbe tlačí synovi k nosu a ústam vreckovku, aby zastavila krvácanie. Okolo síce prejde lekárka, no bezradnú dvojicu si nevšíma a odchádza preč.

Adamkovi (8) operovali mandle:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT24/Infiltrace: Obchod se svědomím)

Matka navyše v jednej chvíli skolabuje a krvácajúci Adam beží po pomoc. Ako dosvedčuje záznam, sestra s kľúčmi od ambulancie prišla až po 10 minútach. Nakoniec však aj tak musela privolať záchranku. Podľa Adamovho otca trvalo 13 minút, čo jeho syn krvácal po chodbách nemocnice. Práve kvôli značnej strate krvi došlo k nedostatočnému okysličeniu mozgu a jeho poškodeniu.

Adamkovi (8) operovali mandle:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ČT24/Infiltrace: Obchod se svědomím)

Prípad vyšetruje polícia. Nemocnica podľa ČT24 vyjednáva s rodinou o odškodnení. Podľa riaditeľky pardubickej nemocnice Štěpánky Fraňkovej všetci zamestnanci vnímajú osud rodiny ako veľkú tragédiu. "Je naozaj na mieste, aby sa k tomu vyjadril súd," uviedla riaditeľka.

Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch dodal, že podľa toho, čo mal možnosť vidieť, došlo k problému v organizácii starostlivosti. Zlyhaniu jednotlivca sa však nedá zabrániť, horšie by bolo, keby išlo o systémový problém.

Ak by ste chceli Adamkovi a jeho rodičom pomôcť, môžete tak urobiť prostredníctvom finančnej zbierky na transparentnom účte.

Číslo transparentného účtu:

Platba z ČR 2001343629/2010

Platba zo SR CZ02 2010 0000 0020 0134 3629

Názov účtu: Nábytok H.V.H., s.r.o.

Transparentný účet vedený vo Fio banke 

Odkaz: https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2001343629

Viac o téme: NemocnicaKómaAdamPardubiceKrvácanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu