Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO zo skalickej nemocnice vyvolalo pobúrenie: Pacienta nechali čakať s prudkými bolesťami!

(Zdroj: FB/Nekŕmte nás odpadom)

SKALICA – Niektoré prípady z našich nemocníc dokazujú, že kvalita zdravotnej starostlivosti nenapreduje tak, ako by si ministerstvo zdravotníctva želalo. Po škandalóznych prípadoch v levickej, nitrianskej či košickej nemocnici sa vynoril ďalší, tentokrát zo Skalice.

Vaše tipy

Po tom, ako levická nemocnica nechala dnes už nebohú onkologickú pacienku po operácii žalúdka ležať na chodbe, po tom, ako v nemocnici v Nitre, kde jednému pacientovi zoperovali nesprávne koleno a druhý zas pre zlý implantát musel ísť pod nôž znova, a po tom, čo v košickej nemocnici naposledy vydýchol pacient, ktorému nesprávne podali transfúziu krvi, sa objavil ďalší šokujúci prípad. Odohral sa vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Skalici. Jej námestník nám potvrdil, že vzniknutú situáciu budú riešiť.

Stalo sa totiž to, že jej personál nechal predo dvermi ambulancie čakať muža s brušnou príhodou. Ten sa s prudkými a kŕčovitými bolesťami zvíjal na vozíčku. „Takto sa čaká v Skalici na chirurgii so zápalom slepého čreva,“ znie komentár k videu, ktoré odstrašujúci prípad zachytáva. „Myslím si, že naši lekári a sestričky by si mali každý deň opakovať, že pacient je na prvom mieste a keď to nechápu, nech idú pracovať niekde inde,“ dodal jeho autor. Odstrašujúce zábery pobúrili viac ako tisícku ľudí!  

A čo naň hovorí dotknutá nemocnica? „Predmetné video sme zaregistrovali. Avšak pre nedostatočné množstvo informácií o prípade, ochranu zdravotnej dokumentácie a osobných údajov nie je možné prípad jednoznačne identifikovať. V prípade oficiálneho podnetu sa prípadom budeme náležite zaoberať,“ objasnil pre topky.sk Daniel Vidovič, námestník pre liečebno-preventívnu prevádzku FNsP Skalica.

Viac o téme: SkalicaNemocnicaPacientČakanieZápalČrevo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu