Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šokujúce VIDEO z tlačovky: Mladíka pobúrili výroky senátora, takúto reakciu nečakal

Austrálsky senátor Fraser Anning fackuje tínedžera, ktorý mu rozbil vajíčko o hlavu počas tlačovej konferencie v Melbourne Zobraziť galériu (2)
Austrálsky senátor Fraser Anning fackuje tínedžera, ktorý mu rozbil vajíčko o hlavu počas tlačovej konferencie v Melbourne (Zdroj: TASR/AP)

CHRISTCHURCH - Austrálsky senátor Fraser Anning vyfackal v sobotu mladíka, ktorý mu rozbil o hlavu vajíčko. Mladík takto protestoval proti jeho výrokom o útokoch v novozélandskom meste Christchurch, informovala agentúra AFP.


Krvavý masaker, za minútu vzal život desiatkam ľudí: FOTO Strelec sa postavil pred súd


Senátor za Queensland, ktorý útoky pripísal na vrub imigrácii, mal práve v Melbourne tlačovú konferenciu, keď k nemu pristúpil zozadu mladík a rozbil mu o hlavu vajíčko. Senátor mu uštedril niekoľko faciek a mladíka hneď zadržala ochranka.

 

Anning v piatok vyhlásil, že útoky v mešitách na Novom Zélande, ktoré si vyžiadali životy 49 ľudí, boli výsledkom moslimského prisťahovalectva do krajiny. Austrálsky premiér Scott Morrison označil Anningove slová za "otrasné" a "ohavné" s tým, že "v Austrálii nemajú miesto".

Proces trval necelú minútu

Muž podozrivý najmenej z jedného z piatkových útokov predstúpil v sobotu pred súd. Informovala o tom agentúra AP. Brentona Tarranta podľa AP priviedli dvaja členovia stráže pred sudcu, od ktorého si vypočul obvinenie z vraždy. Celý proces trval približne len jednu minútu. Tarrant sa má znova postaviť pred súd 5. apríla. Sudca po tom, ako podozrivého odviedli, povedal, že aj keď je v zatiaľ obvinený len z vraždy, je logické domnievať sa, že budú vznesené aj ďalšie obvinenia.

Podozrivý zverejnil na sociálnych sieťach svoj manifest, v ktorom sa identifikoval ako Brandon Tarrant, a povedal, že chcel pomstiť útoky, ktoré spáchali moslimovia v Európe, dopĺňa AP. Piatkové útoky v dvoch mešitách v meste Christchurch si vyžiadali najmenej 49 obetí na životoch.

Viac o téme: VajíčkoSenátorNový ZélandFraser Anning
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu