Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Letisko v srbskej metropole je po nehode Boeingu znovu otvorené: Lietadlo blokovalo dráhu

Uviaznuté lietadlo. Zobraziť galériu (2)
Uviaznuté lietadlo. (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

BELEHRAD - Letisko Nikolu Teslu v srbskom hlavnom meste Belehrad v stredu po siedmich hodinách znovu otvorili, po nehode Boeingu 737-800 spoločnosti EgyptAir, ktorý skoro ráno tvrdo pristál na jedinej dráhe letiska a uviazol tam. Novinárom oznámil aktuálnu správu jeho riaditeľ Saša Vlaisavljevič.

Jedenásť rokov starému lietadlu sa krátko po 04.00 h SELČ pri pristávaní zablokovali kolesá a následne začali horieť pneumatiky, uviedol Vlaisavljevič. Na letisku uviazli tisíce pasažierov. Fotografie z miesta zachytávali dve prasknuté pneumatiky na podvozku pod pravým krídlom. Snímky na sociálnych sieťach ukazovali, že stroj "sedí" na dráhe nižšie ako za normálnych okolností.

Letisko v srbskej metropole
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Darko Vojinovic)

Boeing zostal na dráhe, až ho napokon technici krátko pred 11.00 h SELČ odtiahli. Podľa online cestovného poriadku prvé štarty lietadiel nasledovali o pol hodiny, informovali tlačové agentúry DPA a AP. Boeing mal vyzdvihnúť cestujúcich charterového letu a pri incidente sa na jeho palube pasažieri nenachádzali. Zranenia neutrpel žiadny člen posádky.

Väčšinu prichádzajúcich letov po nehode odklonili do mesta Niš v strednom Srbsku alebo do maďarskej metropoly Budapešť, chorvátskeho Záhrebu a rumunského Temešváru. Odchádzajúce lety boli vtedy odložené. Lety do Düsseldorfu, Stuttgartu a Moskvy zrušili.

Viac o téme: OtvorenieLetiskoBelehrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu