Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štrajk nemeckých pilotov Ryanair: Pozrite, či zasiahne aj letisko v Bratislave

Ryanair
Ryanair (Zdroj: SITA/Thomas Frey/dpa via AP)

BRATISLAVA - Stredajší (12. 9.) štrajk pilotov a palubného personálu nízkonákladových aerolínií Ryanair v Nemecku by nemal nijako zasiahnuť bratislavské letisko Milana R. Štefánika.

V súčasnosti totiž nemá letisko v slovenskom hlavnom meste v letovom poriadku lety z alebo do Nemecka. Ostatné lety sú podľa hovorkyne Veroniky Ševčíkovej plánované načas. "Všetky lety z Bratislavy a do Bratislavy sú v stredu plánované včas podľa letového poriadku," uviedla Ševčíková.

Aerolínie pre štrajk zrušili 150 zo 400 stredajších letov z a do Nemecka. Štrajk organizujú odborové organizácie Vereinigung Cockpit (VC) a Verdi a odhaduje sa, že sa ho zúčastní väčšina zo 400 nemeckých pilotov Ryanairu a z 1000 zamestnancov palubného personálu, uviedol hovorca VC.

Odbory totiž nepovažujú ponuku Ryanairu týkajúcu sa zvýšenia miezd a zlepšenia pracovných podmienok za dostačujúcu. Naopak, podľa aerolínií nie je dôvod na štrajk, ktorý sa začne v stredu skoro ráno o 3. h SELČ, keďže odborárom ponúkli lepšie zmluvy a mzdy.

Viac o téme: ŠtrajkRyanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu