Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Smer útočí na voličov novým imidžom, vedenie mlčí: Nevedeli o ňom ani niektorí členovia

Na snímke členovia predsedníctva strany Smer-SD Zobraziť galériu (5)
Na snímke členovia predsedníctva strany Smer-SD (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Zdá sa, že Smer sa rozhodol po rekonštrukcii vlády zmeniť aj dizajn. Pôvodne červené logo sa dnes nesie v zelenej a bielej farbe. Niektorí poslanci Smeru o zmene vedeli, iní nie. Tlačové oddelenie Smeru nereaguje.

Tri roky bolo logo Smeru červené s bielym nápisom a ružičkou, pred niekoľkými mesiacmi však prešlo zmenou. Postupne sa na tlačovkách začalo objavovať logo v nových farbách. Červené pozadie sa zmenilo na zelené, biely nápis ostal a ružička je červená. 

Nové logo

Snažili sme sa osloviť aj stranu Smer, prečo sa rozhodli pre zmenu, no z tlačového sme odpoveď nedostali vyše dvoch týždňov. Oslovili sme preto niektorých členov, či o zmene vedeli a čo na ňu hovoria. Niektorí o tom vedeli, no niektorí nie. 

Smer útočí na voličov
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Smer-SD)

Od zlodejov loga sa dištancujeme

Dušan Jarjabek pre Topky uviedol, že o zmene vedel a odkomunikoval to aj prostredníctvom sociálnej siete. „Samozrejme, že som ju zaregistroval. Smer zmenil aj farbu, aj logo, dnes už to červené neplatí, sme v tej zeleno-bielej. Niektorí na facebooku používajú tú červenú, ktorá im vôbec neprináleží,“ uviedol.

Počas pracovného snemu strany v Častej - Papierničke v apríli tohto roka mala strana ešte logo so starými farbami.
Zobraziť galériu (5)
Počas pracovného snemu strany v Častej - Papierničke v apríli tohto roka mala strana ešte logo so starými farbami.  (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

„V poslednom čase sa objavilo veľa napodobenín loga strany Smer v súvislosti s komunálnymi voľbami. Chcem zodpovedne prehlásiť, že sa od týchto zlodejov loga ako strana Smer dištancujeme,“ uviedol Jarjabek na Facebooku. „Voliči a kandidáti za stranu Smer v komunálnych voľbách 2018 veľmi dobre vedia, komu dajú svoj hlas a je pod úroveň kohokoľvek z kandidátov na starostu v Starom Meste takýmto spôsobom sa nanucovať. Okrem toho je to nedôstojné, trápne a najmä drzé,“ dodal. 

Niektorí si zmenu nevšimli

Podľa Martina Glváča je to v súlade s manuálom. „To je v súlade so schváleným pôvodným design manuálom, ktorý sa používa,“ uviedol s tým, že ide v podstate stále o to isté logo. Miroslav Číž si zmenu nevšimol. „Nevšimol som si zmenu. Neviem, či to nie je chyba, lebo som nezaregistroval, že by sme menili logo,“ povedal. 

Na tlačovke z októbra sa strana prezentovala už s novým logom.
Zobraziť galériu (5)
Na tlačovke z októbra sa strana prezentovala už s novým logom.  (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

Ani Dušan Galis zmenu nezaregistroval. „To som si nevšimol, ale všimol som si, že Real Madrid po pár zápasoch zmenil trénera,“ uviedol s humorom pre Topky. Na tlačovkách bola zmena loga viditeľná len v posledných týždňoch, na oficiálnej stránke strany na Facebooku bolo logo zmenené v polovici júla tohto roku. Okrem iného sa zmenil aj dizajn webovej stránky. 

Viac o téme: LogoSmer-SDDušan GalisMartin GlváčMiroslav ČížDušan Jarjabek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu