Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Oslavy Československa trochu inak: Fico sa pochválil na sociálnej sieti, FOTO cesta na Kubu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA/HAVANA - Kým väčšina politikov oslavovalo výročie Československa cez víkend v metropole Česka a Slovenska, poslanec Robert Fico si odskočil troška ďalej za hranice. V metropole Kuby sa stretol sa v rámci významného kubánskeho veľtrhu stretol s prezidentom. Do exotickej krajiny odcestoval s niekoľkými poslancami Smeru. Na sociálnej sieti sa pochválil aj fotkami.

Robert Fico sa pochválil fotkami zo stretnutia s kubánskym prezidentom aj na Facebooku. Na veľtrh odcestoval s delegáciou Smeru. Okrem neho tam bol aj Ľuboš Blaha. Kým väčšina politikov slávila sviatok výročia Československa doma, Fico sa rozhodol tento čas stráviť za hranicami. 

Vzájomná spolupráca s Kubou

„Pri príležitosti významného kubánskeho veľtrhu FIHAV, na ktorom sa zúčastňujú predstavitelia desiatok krajín z celého sveta, som spolu s delegáciou strany SMER-SD pricestoval do Havany, aby som podporil naše dobré vzťahy s Kubánskou republikou a najmä slovenské investície, ktoré patria na Kube medzi tie najúspešnejšie,“ napísal na Facebooku. 

Oslavy Československa trochu inak:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Stretol sa aj s prezidentom či ministrom zahraničného obchodu. „Je pre mňa veľkou cťou, že ma prijal prezident Miguel Díaz-Canel, s ktorým sme diskutovali o podpore vzájomného obchodu medzi oboma krajinami. Stretol som sa v tejto súvislosti aj s ministrom zahraničného obchodu Rodrigom Malmiercom. Kuba sa otvára novým investíciám a Slovensko má vzhľadom na svoje tradičné väzby s Kubou historickú príležitosť využiť potenciál na vzájomnú spoluprácu,“ dodal. 

Oslavy Československa trochu inak:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Lajčáka neinformovali

Zahraničné pracovné cesty sa schvaľujú aj v rámci rokovaní vlády. Zahraničné cesty poslancov parlamentu alebo členov politických strán sú však v kompetencii Národnej rady Slovenskej republiky. „Národná rada Slovenskej republiky neinformovala MZVaEZ SR o ceste spomínaných poslancov na Kubu,“ skonštatoval hovorca ministerstva Boris Gandel pre Aktuality.sk.

Cestu okomentoval aj Ficov spoločník Ľuboš Blaha. „Srdečné pozdravy zo socialistickej Kuby, priatelia. Je pre mňa obrovská česť, že som spoločne s Robertom Ficom mohol rokovať s kubánskym prezidentom Diazom-Canelom. Veľa to pre mňa znamená,“ uviedol na sociálnej sieti. 

Viac o téme: Robert FicoKubaHavana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu