Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Drsný odkaz Blahovej Hrnkovi: Na Dúhový pochod chodím roky, problém bude vo vašej rodine

Natália Blahová Zobraziť galériu (2)
Natália Blahová (Zdroj: Foto: SITA/Marek Mrviš)

BRATISLAVA - Poslankyňa SaS podporila ombudsmanku Máriu Patakyovú. Sama každoročne podporuje Dúhový pochod a zúčastňuje sa ho s celou svojou rodinou. Chce im ukázať, že sa ľudia nedelia na horších a lepších len na základe orientácie. Reaguje tak na slová Antona Hrnka, podľa ktorých je cieľom pochodu rozložiť klasickú rodinu. Blahová mu odkázala, že problém bude zrejme v jeho rodine.

Natália Blahová zverejnila na svojom Facebooku odkaz Antonovi Hrnkovi. Týka sa to jeho včerajších vyjadrení na adresu Dúhového pochodu. Včera totiž zverejnil svoje stanovisko, v ktorom vyjadril, že SNS toleruje všetky formy 'inakosti', no neradi by na pochode videli ombudsmanku Patakyovú, tá im to sľúbila. Ombudsmanka však tvrdí, že v tom nevidí žiadny problém. Rovnako je na tom aj Blahová.

Problém bude vo vašej rodine

„Pán Hrnko, dávajte si lepší pozor na rodinu. Lebo ak tú vašu ohrozuje, že iný pár bude môcť spolu oficiálne žiť, navzájom sa ochraňovať, ošetrovať a opatrovať, zobrať si spolu pôžičku alebo po sebe dediť, ak toto ohrozuje vašu rodinu, problém je s určitosťou v tej vašej rodine. Nikde inde,“ uviedla Blahová na Facebooku.


Konflikt národniarov a ombudsmanky: Dúhový pochod rozkladá rodiny, jasný odkaz Hrnka


Blahovej rodinu to podľa jej slov neohrozí. „Naopak. Priznanie ľudských a občianskych práv našim priateľom, bude pre nás nesmiernym potešením. Pretože vidíme, ako sa desiatky rokov trápia tým, že nevzdelanci trúsiaci bludy ich v očiach spoločnosti dehonestujú, budujú múry nenávisti a nepochopenia,“ napísala. 

Pride je o právach ľudí, nie o svetonázore

Diktovať verejnej ochrankyni práv, kde sa má a nemá zúčastniť, najmä ak náplňou jej funkcie je, stáť na strane tých, ktorým systém ubližuje, považuje za drzosť. „Za nevzdelanosť a tmárstvo môžeme smelo považovať aj výroky o tom, že požiadavky LGBTI ľudí sú "ideológiou". Ideológie sú produktom ľudskej mysle, myšlienkové sústavy vyjadrujúce svetonázor. PRIDE nie je o svetonázore. Je o právach ľudí, ktorí sa skladajú aj na váš plat, pán Hrnko, no pritom sa cítia spoločnosťou odstrčení,“ myslí si poslankyňa. 

Hrnko nechce, aby Patakyová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

„Ak teda cítite, že vaša rodina je ohrozená, utužujte ju spoločnými aktivitami, dôvernými rozhovormi alebo navštívte rodinné terapie. Problémy vo vašej rodine môžete vyriešiť len vy sám. Na PRIDE chodím roky s celou svojou rodinou a nikdy sme neboli ničím ohrození,“ uviedla s tým, že sa stále cítia byť v milej a priateľskej atmosfére. „Chcem, aby moje deti pochopili, že ľudia sa nedelia na horších a lepších na základe ich orientácie. Skúste si to aj vy. Dúfam, že sa tam stretneme,“ dodala Blahová.

Reakcia europoslankyne

Na Hrnkove vyjadrenia reagovala aj europoslankyňa Monika Beňová prostredníctvom Facebooku. V príspevku v súvislosti s pozvaním na Dúhový PRIDE odkazuje Hrnkovi, že ho „žiaden súdny človek nikdy nikam nepozve“ a hovorí o ňom ako o „podivínovi“. Váži si tiež reakciu strany Most-Híd. Na margo Dúhoveho pochodu hovorí, že „podporiť ho je to najmenej, čo tí, ktorí rešpektujeme a vážime si občanov našej krajiny mažeme pre ich právo na rovnaký prístup spraviť“.

„Keď chce poslanec Hrnko “zachraňovať” rodiny, tak nech konečne zabezpečí aby bola práca, aby ženy neboli týrané, aby ľudia mali dôstojný plat za prácu, aby deti dostali poriadne vzdelanie a rodičia im nemuseli kupovať alebo cyklostilovať učebnice, aby matky samoživiteľky nemuseli roky čakať na výživné pre deti,“ vyjadrila sa Beňová. Podľa nej poslanec Hrnko „zatiaľ neurobil nič“ okrem toho, že „spoza rohu vykríkne čosi o reklame“.

Protiúder zo SNS

Vo svojej odpovedi SNS vyjadruje pochopenie, že sa Monika Beňová chce „zviditeľniť“ a je pre ňu „potrebné otvárať moderné témy LGBTI“. „Pani poslankyňa, ak je Anton Hrnko podivín, tak Vy ste typická bruselská panička, ktorá jedno koná a iné si myslí. Slovenská národná strana vyzýva pani poslankyňu Moniku Beňovú, aby sa zdržala komentárov a urážok poslanca NR SR a podpredsedu SNS Antona Hrnka,“ píšu vo vyjadrení národniari.

Beňová by sa podľa nich mala pozrieť do zrkadla, pretože „nemá cit pre realitu a hodnoty nášho štátu“ a iba si užíva. „Ak podporujete pochod LGBTI chyťte sa spokojne s pani Patakyovou za ruky, to Slovensku naozaj pomôže v kvalite života,“ píše sa v závere.

Viac o téme: Natália BlahováDúhový pochodAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu