Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ďalšia tragédia na poľovačke: Muž (43) bojuje o život, na Záhorí ho zasiahla strela do krku

Darina a Miloš podľahli zraneniam, ktoré utrpeli na poľovačke. Ďalší muž bojuje v nemocnici o život. Zobraziť galériu (3)
Darina a Miloš podľahli zraneniam, ktoré utrpeli na poľovačke. Ďalší muž bojuje v nemocnici o život. (Zdroj: Facebook/Matthews´s hunting experience SK, Facebook/D.K.)

KUKLOV - Jedna tragédia za druhou. Polícia informovala o ďalšom zranení, ku ktorému došlo počas poľovačky, tentokrát na Záhorí. Muž (43) z Gbelov skončil v nemocnici v kritickom stave, v súčasnosti bojuje o život. Len nedávno pritom Slovensko zasiahla správa o smrti Dariny (†29) a Miloša (†58), ktorí taktiež utrpeli zranenia na poľovačke. Domov sa však už nevrátili.

Štyridsaťtriročný muž z Gbelov vo štvrtok v spoločnosti 56-ročného známeho išiel dohľadávať zver, ktorá mala byť postrelená deň predtým na poľovačke.

Streľba na diviaka

Poľovníci sa v čase okolo obeda pohybovali pozdĺž koľajovej trate, v katastrálnom území obce Kuklov v lokalite zvanej letisko Kanovec. "Pri presune mal jeden z mužov spozorovať diviaka a vzápätí došlo k výstrelu zo strelnej zbrane – brokovej dvojky, kal. 16 mm, ktorú v ruku držal 56-ročný muž," priblížila okolnosti prípadu trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Záchranári mali opäť plné ruky práce: Postrelenému poľovníkovi (43) letel na pomoc vrtuľník

Časť vystrelenej strely podľa jej slov zasiahla druhého muža. Utrpel ťažké zranenia a letecky ho previezli do nemocnice v hlavnom meste. "Môžeme potvrdiť, že do Univerzitnej nemocnice Bratislava bol privezený muž, so strelnou ranou, v kritickom stave. Naši lekári robia maximum pre jeho záchranu, v tejto chvíli je však predčasné hovoriť bližšie k jeho zdravotnému stavu," doplnila hovorkyňa UNB Eva Kliská. Ako dodala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová, záchranári museli muža uviesť do umelého spánku. Utrpel strelné poranenie krku.

Osudná predvianočná poľovačka

Krátko pred Vianocami, 21. decembra, došlo k tragédii na poľovačke v obci Naháč. Zraneniam podľahol miestny poľovný hospodár Miloš, ktorého zasiahla strela do brucha. Išlo zrejme o nešťastnú náhodu. "Ostatní poľovníci ho niesli asi 300 metrov a zavolali mu záchranku. Muž na mieste zraneniam podľahol," potvrdila krátko po udalosti  Mária Linkešová.

Ďalšia tragédia na poľovačke:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Matthews´s hunting experience SK)

Nešťastie polícia vyšetruje ako prečin usmrtenia. Zármutok vyjadrila aj Slovenská poľovnícka komora, ktorá tiež opätovne vyzvala na dôrazné dodržiavanie bezpečnosti pri streľbe a zaobchádzaní so zbraňou. "Na spoločných poľovačkách sú predpísané  prísne bezpečnostné pravidlá, ktoré ak by sa dodržali, nikdy by nedošlo k podobnej tragédii. Konanie i v tomto prípade je jednoznačné zlyhanie jednotlivca! Nie zlyhanie písaných, ale i nepísaných pravidiel," uviedli vo vyjadrení.

Sympatickú Darinu (†29) postrelili na poľovačke do chrbta: Prehovoril svedok tragédie

Darinu postrelili do chrbta

V novembri poslednýkrát vydýchla sympatická Darina, ktorá sa lovu na bažanty zúčastnila ako honec so psom. Tragédia sa stala v obci Mojmírovce. Chovateľku psov zasiahol brok do chrbta medzi lopatky. Napriek snahe záchranárov v nemocnici zomrela.

Dada bola skúsenou kynologičkou.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/D.K.)

Celej tragédii sa prizeral aj Dadin priateľ, šokovaní boli všetci, ktorí sa podujatia zúčastnili. Snažil som sa postupovať tak, ako mi hovorili, ale bola vo veľmi zlom stave, krvácala z úst," povedal svedok nešťastia. Ani v tomto prípade, aj napriek tomu, že verejnosť poukazovala na to, že poľovníci si pred streľbou vypili, alkohol rolu nezohrával, skúška naň mala byť negatívna. 

Týždeň po smrti sympatickej Dariny (†29) v Mojmírovciach opäť poľujú: Blízkych správa pobúrila

Riaditeľ Kancelárie Slovenskej poľovníckej komory Imrich Šuba uviedol, že komunitu udalosť veľmi zasiahla. Vyjadril sa, že verí, že prípad sa poriadne vyšetrí a vinník bude potrestaný. Vo všetkých troch prípadoch, ktoré sa odohrali v krátkom čase, však policajné vyšetrovanie môže trvať niekoľko mesiacov, keďže sa musia vykovanať znalecké dokazovania.

Viac o téme: StreľbaZraneniePoľovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu